Premiada una campanya contra l’explotació dels peixos

Suport Tercer Sector – Jurídic
Autor/a: 
Júlia Hinojo
#FishTrap és una ampanya que consciencia sobre el consum responsable de peix. Font: FAADA. Font: FAADA
#FishTrap és una ampanya que consciencia sobre el consum responsable de peix. Font: FAADA.
La campanya anima a unir-se a un repte de set dies sense consumir peix i seguint una dieta sana. Font: Unsplash. Font: Unsplash
La campanya anima a unir-se a un repte de set dies sense consumir peix i seguint una dieta sana. Font: Unsplash.

Premiada una campanya contra l’explotació dels peixos

Autor/a: 
Júlia Hinojo
Suport Tercer Sector – Jurídic

Resum: 

La Fundació per a l’Assessorament i l’Acció en Defensa dels Animals (FAADA) vol conscienciar el jovent sobre el consum de peix responsable.

“Encara que no cridin, els peixos també pateixen. Quan els deixem asfixiant-se durant hores o els congelem vius, pateixen”. Aquesta és la premissa de la campanya #FishTrap, que ha guanyat la medalla de plata de la categoria Animació dels Premis ADG Laus, que homenatgen les iniciatives de disseny i creativitat d’àmbit estatal.

La campanya premiada té l’objectiu d’educar el jovent i conscienciar sobre el consum de peix responsable. La Fundació per a l’Assessorament i l’Acció en Defensa dels Animals (FAADA) i Contrapunt BBDO són les impulsores de la iniciativa, que entre d’altres materials, compta amb un videoclip que sensibilitza sobre la falta d’empatia cap als peixos i la sobreexplotació dels mars.

Per apropar-se a un públic jove, el vídeo utilitza un llenguatge proper i informal, i les animacions acompanyen una cançó amb uns ritmes del popular gènere trap.

“Espanya és el país on més es pesca i consumeix peix de tot Europa, però els peixos també tenen capacitat de sentir. Compten amb un cervell semblant al d’altres vertebrats, tot i que més petit i de menor complexitat”, ressalten des de FAADA.


Una setmana sense menjar peix

La campanya també anima a unir-se al repte ‘Fish trap’. La proposta passa per seguir un menú setmanal que permet substituir el peix de manera saludable, mantenint una dieta amb tots els nutrients necessaris per a l’organisme. Amb un nom i un correu, l’associació t’envia el menú perquè te’l descarreguis i puguis complir amb el repte de set dies sense consumir peix.

“Hi ha una falsa creença que el peix té importants nutrients i que no es poden substituir”, apunta la dietista Iolanda Roma. A manera d’exemple, la nutricionista assegura que el salmó, les sardines o la tonyina tenen greixos Omega 3 equivalents als que tenen les nous, les llavors de lli, de xia i de carbassa.

Afegeix un comentari nou