Pròrroga de dos anys al Pla Nacional de l'Associacionisme i el Voluntariat

Suport Tercer Sector - Jurídic
Autor/a: 
Oscar Loro
Per poder fer un voluntariat penitenciari cal realitzar una formació de vint hores. Font: Canva.
La participació ciutadana guanya pes. Font: Canva
L’Avantprojecte de llei pretén transformar i modernitzar els serveis socials a Catalunya. Font: Canva.
Ampliació fins al 2025 del Pla Nacional de l’Associacionisme i el Voluntariat. Font: Canva

Pròrroga de dos anys al Pla Nacional de l'Associacionisme i el Voluntariat

Autor/a: 
Oscar Loro
Suport Tercer Sector - Jurídic

Resum: 

El primer Pla Nacional de l’Associacionisme i el Voluntariat (PNAV) es va aprovar l’any 2008 per consolidar el sector. Des d’aleshores, el sector i la Generalitat han treballat per promoure i reconèixer l’associacionisme i el voluntariat.

El Govern de Catalunya ha ampliat fins al 2025 el Pla nacional de l’Associacionisme i el Voluntariat (PNAV). Aquesta ampliació és resultat de l’acord entre l’Administració pública i la resta d’agents implicats.L'actual es va plantejar pel període 2018-2021 i va ser prorrogat durant la pandèmia i segons l’executiu, encara emmarca reptes i prioritats que continuen vigents.

El PNAV és molt important, donat que és una eina clau que marcarà l’estratègia i els objectius a seguir per potenciar el sector de l’associacionisme i el voluntariat. Entre altres objectius es troben l’ajuda a la difusió i promoció, la formació especialitzada, el reconeixement i sensibilització, etc.

D’altra banda, també cal tenir en compte l’actual Llei 11/2023 de foment de l’associacionisme, aprovada recentment. Aquesta normativa també treballa a favor de l’enfortiment, del foment i de la visibilització del teixit associatiu, així com per regular la relació entre les administracions públiques i el tercer sector. Catalunya sempre s’ha caracteritzat per mantenir viu un teixit associatiu, molt divers i extens, malgrat les dificultats. Aquest teixit, com no pot ser d’altra manera, comprèn entitats de tota mena; des de grans organitzacions fins a petites associacions locals.

Afegeix un comentari nou