Quina assegurança han de tenir els voluntaris?

Autor/a: 
Montse Agudo
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Quina assegurança han de tenir els voluntaris?

Autor/a: 
Montse Agudo

Resum: 

Una qüestió important que les entitats que disposen de voluntariat han de tenir en compte de cara al nou any és la contractació de l’assegurança corresponent.

A Catalunya encara no disposem d’una llei del voluntariat pròpia, tot i que s’està tramitant un projecte de llei que reguli el voluntariat a casa nostra.

Actualment, la normativa que s’ha de tenir en compte respecte a les relacions que s’estableixen entre les entitats sense afany de lucre i el seu voluntariat, és la llei estatal 6/1996, de 15 de gener, del Voluntariat i la Carta del Voluntariat de Catalunya (resolució del Parlament de Catalunya 98/V, de 29 de maig de 1996).

En ambdues regulacions, s’estableix com un dret de la persona voluntària, el fet de disposar d’una assegurança que cobreixi els riscos que es poden derivar de l’exercici de l’activitat que duen a terme.

Per aquest motiu, a Xarxanet, hem publicat un recurs que conté totes les qüestions que s’han de tenir en compte a l’hora de contractar una assegurança pel voluntariat de l’entitat i també s’ha inclòs un recull d’alguns d’aquests productes comercialitzats per entitats del Tercer Sector.

Afegeix un comentari nou