S’obre el termini d’inscripció al Cens d’entitats de foment del català

Autor/a: 
Mireya Ponce Sastre

S’obre el termini d’inscripció al Cens d’entitats de foment del català

Autor/a: 
Mireya Ponce Sastre

Resum: 

Entre l'1 de gener i el 30 d'abril, queda obert el termini per sol·licitar la inscripció en el Cens d’entitats de foment de la llengua catalana de les entitats que tinguin recollit en els seus estatuts el foment de la llengua catalana com a finalitat principal o que duguin a terme activitats per promoure el seu coneixement i ús.

El Cens d’entitats de foment de la llengua catalana agrupa fundacions i associacions que duen a terme activitats per fomentar la llengua catalana, dins del seu àmbit d’actuació.

Poden formar-ne part les entitats que tenen prevista en els estatuts la finalitat de foment de la llengua catalana o les que duen a terme activitats per impulsar-ne el seu coneixement i ús. A més, han d’estar constituïdes legalment abans de l’1 de gener de l’any en què presenten la sol·licitud.

El termini de presentació de sol·licituds és, com cada any, de l’1 de gener fins el 30 d’abril. Les sol·licituds s’han d’adreçar a la Direcció General de Política Lingüística i poden presentar-se al Registre del Departament de Cultura i a les seves delegacions territorials.

Cal recordar que les persones físiques que fan donacions a l'Institut d'Estudis Catalans o a les associacions i fundacions inscrites en el Cens d’entitats de foment de la llengua catalana tenen dret de deducció del 15% a la quota de l'IRPF per les donacions i aportacions realitzades.

Afegeix un comentari nou