Un estiu per a tothom: pel dret al lleure i la igualtat d’oportunitats en la infància

Suport Tercer Sector – Jurídic
Autor/a: 
Dani Gallart
La campanya lluita contra les desigualtats econòmiques i socials que afecten greument la igualtat d'oportunitats en la infància. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.
La campanya lluita contra les desigualtats econòmiques i socials que afecten greument la igualtat d'oportunitats en la infància. Font: Unsplash.
El 7 de setembre, Fundesplai organitza a Illa Fantasia una Jornada solidària per la campanya de beques. Font: Fundesplai. Font: Font: Unsplash.
El 7 de setembre, Fundesplai organitza a Illa Fantasia una Jornada solidària per la campanya de beques. Font: Fundesplai.

Un estiu per a tothom: pel dret al lleure i la igualtat d’oportunitats en la infància

Autor/a: 
Dani Gallart
Suport Tercer Sector – Jurídic

Resum: 

Aquest dissabte, Fundesplai celebra una jornada solidària a Illa Fantasia, a favor de la campanya ‘Un estiu per a tothom!’.

Aquest dissabte 7 de setembre a partir de les 10.00 h, Fundesplai organitza a Illa Fantasia una Jornada solidària per la campanya de beques de Fundesplai.

L’objectiu de la jornada és recaptar fons per atorgar beques a la campanya Un estiu per a tothom! perquè els infants en situació vulnerable puguin gaudir de colònies i casals.

Per aquest motiu, el dissabte 7 de setembre les entrades al parc aquàtic tindran un preu especial de 12 €, quan normalment el seu cost és de 28 €. 2’5€ d’aquest import aniran a parar a la campanya solidària de Fundesplai.

Illa Fantasia és un parc aquàtic que ofereix entre les 10.00 h i les 18.00 h la màxima diversió amb 22 tobogans, 3 macropiscines, aparcament gratuït, zona de pícnic, restaurants a preus populars i servei gratuït de bus des de l'estació de Renfe de Premià.

L’entrada s’ha de comprar de forma anticipada i a través del web.

Un estiu per a tothom!

La campanya ‘Un estiu per a tothom!’ lluita contra les desigualtats econòmiques i socials que afecten greument la igualtat d'oportunitats en la infància. Molts infants veuen limitat el seu accés a les colònies i els casals d’estiu.

Quan arriben les vacances escolars i comença l’estiu, aquestes desigualtats deixen a molts infants fora de les activitats de lleure educatiu de qualitat.

Silvia Bartrina, cap de captació de fons de Fundesplai, explica que “les beques ofereixen ajuts econòmics a famílies en situació de vulnerabilitat per garantir que els seus fills/es puguin participar i gaudir de les activitats d’estiu, casals o colònies garantint el dret al lleure i la igualtat d’oportunitats en la infància”.

“Per a un infant, anar a un casal o a unes colònies és molt més que gaudir de les vacances, és un moment de descoberta, de fer nous amics, de gaudir de la natura, de créixer en un entorn inclusiu on tothom té cabuda” afegeix Bartrina.

La cap de secretaria i captació de fons explica que “és un moment per fugir de la rutina, d’aprendre nous hàbits lluny de la família, de trencar amb la quotidianitat, és un repte”. “Seran records, experiències i aprenentatges que els acompanyaran en la seva edat adulta” assegura Bartrina.

Les beques en xifres

Amb la donació de 100€ es finança una setmana completa de casal, amb 200€ una setmana de campaments o colònies i amb 500€ el menjar de quatre infants durant tot un mes de casal.

Arrel de la crisi del 2011, Fundesplai es va mobilitzar per fer front a les necessitats de les famílies més vulnerables i es van aconseguir 900 beques. L’any passat es van donar 5.275 beques per a colònies i casals d’estiu, el que representa que ja s’han multiplicat per més de cinc.

Tal i com diu Bartrina “El creixement durant aquests anys ha estat molt positiu, però encara ens queda molta feina per fer, malauradament la pobresa s’ha cronificat i són moltes les famílies que necessiten ajut”.

“Per aquest motiu tenim el repte d’anar més enllà, i a més de comptar amb el compromís i solidaritat de les administracions i empreses volem arribar i mobilitzar a tota la ciutadania” afegeix Bartrina.

La campanya de captació de fons està oberta tot l’any, perquè tothom que vulgui pugui fer una aportació puntual o fer-se soci entrant al web o trucant al 93 551 17 71.

Afegeix un comentari nou