Els mitjans socials són una font d'informació important per als periodistes

Els mitjans socials són una font d'informació important per als periodistes

Resum: 

Un estudi sobre l'estat del periodisme destaca l'increment de l'ús dels mitjans i xarxes socials com a fonts d'informació. El 47% dels periodistes enquestats, per exemple, afirmen que fan servir Twitter com a font de notícies.

Tot i que es mantenen en primer lloc les fonts tradicionals (agències, notes de premsa, contacte directe...), les xarxes socials són cada cop més consultades per periodistes en busca dels temes d'actualitat. Moltes persones i moviments fan servir xarxes, com ara el Twitter, per informar en temps real i els mitjans de comunicació cada cop les tenen més en compte.

Aquesta és la conclusió a què arriba l'estudi "The state of journalism in 2011" (L'estat del periodisme el 2011), realitzat per Oriella PR Network i per al qual s'han enquestat gairebé 500 periodistes de 12 països diferents.

Un 47% dels enquestats ha afirmat que fa servir Twitter com a font de notícies, i un 35% reconeix utilitzar Facebook amb aquesta mateixa finalitat i un 15% LinkedIn. 32% també consulta "altres mitjans socials". Molts també acudeixen als blocs (un 30% a blocs que ja coneix i un 42% a blocs que no havien visitat amb anterioritat).

Aquest estudi analitza també d'altres qüestions relacionades amb l'audiència, el finançament, la qualitat o la satisfacció laboral.

Més informació:

Etiquetes: 

Afegeix un comentari nou