Sira Domènech: "Les TIC, si es fan servir amb bones pràctiques, són molt útils"

Associació per a Joves Teb
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Sira Domènech: "Les TIC, si es fan servir amb bones pràctiques, són molt útils"

Associació per a Joves Teb

Resum: 

La Sira té 65 anys i viu al barri de la Sagrada Família, tot i que els seus origens estan a Ciutat Vella. Cada setmana es desplaça fins al Raval per participar en una activitat relacionada amb les TIC a l'Associació per a Joves Teb.

En quina activitat relacionada amb les TIC participes?

Participo en el projecte "Senyalem la Memòria" dins l'àmbit de la Mediateca del Raval, que portem a terme en col·laboració amb diferents entitats, col·lectius i persones del barri del Raval.


Quan et vas iniciar en l’ús d’aquestes tecnologies i perquè?

En l'ús de les TIC em vaig iniciar de manera autodidacta per qüestions de feina. Estava en actiu treballant en un centre escolar i era imprescindible començar a fer ús d'aquesta potent eina.

Ara, des que col.laboro a la Mediateca, he progressat en coneixements i millorat les meves habilitats.


Quines tasques acostumes a fer amb l’ordinador?

Faig recerques d'informació, PowerPoints, mapeig, treballs amb l'OpenOffice, notícies, escaneig i retocs de fotografia, correccions de textos en català, etc.


I amb dispositius mòbils, com ara el telèfon «intel·ligent» o la tauleta tàctil?

Amb la tauleta i el telèfon llegeixo, prenc notes, utilitzo el correu electrònic i apps com la del transport metropolità, La Caixa, Facebook, Instagram. El Google Maps funciona molt bé també...


Què t’aporta l’aprenentatge de les TIC?

Tot i que abans era "anti", reconec que les TIC, si es fan servir amb bones pràctiques, són molt útils. El fet de connectar amb les persones ve a ser més àgil, i per fer treballs col·laboratius ens funciona de meravella.


Per últim, què significa per tu poder aprendre i gaudir de la tecnologia en el marc d’un projecte social i participatiu?

L'oportunitat de fer servir els dispositius digitals, formar part dels projectes que la Mediateca porta a terme i dels projectes que es desenvolupen al barri del Raval.

Afegeix un comentari nou