Som Terra, mercat ecològic i de proximitat

Cartell de Som Terra / Font: Cooperativa de consum "La Brolla"
Sallent
Dissabte, 15/10/2016

Som Terra és el mercat de proximitat i ecològic organitzat per l'Ateneu Popular Rocaus i la cooperativa de consum La Brolla a Sallent per al 15 d'octubre.

Som Terra és el mercat de proximitat de Sallent creat amb l'objectiu de promocionar la venda de proximitat ofertada i produïda per a pagesos, ramaders i transformadors locals.

Al Som Terra es vendran Vedures, Carns i ous, Formatges, Melmelades, Cosmètica, Cerveses, Oli, Vi i molt més. Paral·lelament al mercat també es podrá gaudir de una gran varietat de tapes, tasts i xerrades programades per socialitzar iniciatives locals.

Els mercats de proximitat

L'objectiu es escurçar distàncies ente la terra i la taula, evitant inrermediaris, on es facilita el contacte directe entre el productor i el consumidor. Amb el coneixement més profund del que es compra, el consumidor es transforma en coproductor: per una banda, és més conscient de què significa viure de la pagesia; i per l’altra, es motiva als productors a fer-ho millor pel que fa a l’ús de tècniques que respectin el gust, la diversitat alimentària i el medi ambient.

Comprant directament als productors, a través d'un sol intermediari, s'ajuda a fer més viable que els pagesos i ramaders visquin de la seva feina sense estar pendents de les condicions abusives del mercat dominat per multinacionals i grans cadenes de distribució.

Data: 

Dissabte 15 oct

Hora: 

10:00

Organitzador: 
Ateneu Popular Rocaus i Cooperativa de consum La Brolla