Àmbit de la notícia
Comunitari

Entitats que gestionen trenta equipaments a Barcelona s’oposen a les noves condicions per renovar els convenis

Entitat redactora
Xarxa Digital Catalana
Autor/a
Anna Adrià
  • Taula rodona sobre gestió comunitària a l'amfiteatre de les Roquetes
    Reivindiquen els equipaments de gestió ciutadana, les organitzacions veïnals i comunitàries com a projectes culturals i relacionals que contribueixen a una tranformació social cohesionadora. Font: Núria Orbaneja Font: Núria Orbaneja

Reclamen que les noves condicions fan impossible portar a terme els seus projectes comunitaris i demanen una reunió urgent amb l’alcalde Jaume Collboni i el regidor de Participació Lluís Rabell. 

La Plataforma de Gestió Ciutadana (PGC), el Consell d'Associacions de Barcelona (CAB), la Federació d'Associacions Veïnals de Barcelona (FAVB), la Xarxa Local d'Economia Solidària de Barcelona i la Federació de Casals de Joves de Catalunya s’han plantat davant les noves condicions que l’ajuntament els ha presentat per renovar els convenis administratius. Han publicat un manifest on denuncien una manca de suport per part de l’administració pública. Suport que en canvi, es queixen, sí que veuen a la promoció econòmica de macroesdeveniments com la Copa Amèrica o l’exhibició de la Fòrmula 1.  

“Els darrers mesos hem vist com a la ciutat sembla que hi ha diners per activitats que trenquen els límits sostenibles, ja sobrepassats, de la massificació turística”, denuncien a un comunicat. Reclamen que l’ajuntament està promovent un model de privatització de l’espai públic, el qual precaritza els serveis públics, fomenta la gentrificació i el classisme i margina les comunitats i els barris organitzats. 

És per això que reivindiquen l’organització comunitària i l’activitat associativa i veïnal com a actors clau per donar cobertura a les necessitats de la ciutat, cobrir aquelles on l’administració no arriba i fer front a les desigualtats i la complexitat social. Reclamen que s’enforteixi la col·laboració publico-comunitària “com a forma de complementar i amplificar l’abast de l’impacte dels serveis públics”.

“No només som espais culturals o de trobada: som espais de vincle, de confiança, d’empatia vers el benestar de l’altre i d’apoderament, participació i corresponsabilitat vers el bé comú. Som espais col·lectius i democratitzadors”, reivindiquen les entitats al manifest. 

Les entitats denuncien que en els últims quatre anys han estat sostenint l'activitat dels equipaments amb un augment del cost de vida d’un 20%, raó per la qual no poden acceptar una renovació del conveni amb les condicions econòmiques que proposa l’ajuntament. Demanen més inversió en la promoció de la cohesió social, cultural i comunitària dels barris, compensar les pèrdues de valor en les dotacions als equipaments i que no es retallin les subvencions a través de subvencions als projectes veïnals, associatius i comunitaris.  

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari