Àmbit de la notícia
Comunitari

La FAVB demana al Síndic de Greuges un estudi comparatiu de les Iniciatives Ciutadanes sobre terrasses

Entitat redactora
Xarxa Digital Catalana
Autor/a
Víctor Sanz Guerrero
  • Roda de premsa el dia de l'entrega de les signatures de la Iniciativa Ciutadana de la FAVB.
    Roda de premsa el dia de l'entrega de les signatures de la Iniciativa Ciutadana de la FAVB. Font: FAVB

L’entitat veïnal considera que la Sindicatura pot contribuir a enriquir el debat, però el Gremi de Restauració no ha contestat la petició de la FAVB de demanar l’informe conjuntament

El darrer 15 d’octubre la FAVB va presentar una Iniciativa Ciutadana -avalada amb 18.000 signatures- que demanava una ordenança de terrasses de bars i restaurants “més respectuosa amb la vida del veïnat”. Un mes després, el Gremi de Restauració va anunciar que havia recollit més de 35.000 firmes a favor d’una iniciativa que defensa més flexibilitat amb els horaris de les terrasses i reduir les sancions, assegurant que “el discurs del rebuig no l’avala el carrer”.

Les dues Iniciatives Ciutadanes ja han superat el tràmit de validació per part de l’Ajuntament, i per tal de “facilitar-ne la tramitació”, la FAVB ha demanat al Síndic de Greuges de Barcelona que elabori un estudi comparatiu de les propostes. La Federació assegura que la Sindicatura podrà ajudar a destriar el gra de la palla de la qüestió: com a “coneixedora dels problemes que comporta l’ordenança en vigor, la Sindicatura podrà analitzar les solucions que planteja cadascuna de les dues propostes i aportar una anàlisi objectiva al debat”, apunten.

Abans de dirigir-se a la Sindicatura en solitari, la FAVB va plantejar al Gremi de Restauració demanar l’estudi de forma conjunta. Tot i això, l’entitat veïnal no ha obtingut resposta i ha decidit tirar pel dret, convençuda que la Sindicatura “podrà contribuir a enriquir un debat necessari en l’inici de la tramitació de les dues Iniciatives Ciutadanes”, conclou.

A la ciutat de Barcelona el nombre de terrasses de bars i restaurants no para de créixer. En els darrers cinc anys s’ha passat de 5.330 llicències a 6.631, fet que suposa un augment del 24% i que segurament demostra l’estret lligam entre aquests espais i els nostres hàbits d’oci, però que també genera molèsties en el veïnat, principalment pel soroll i per l’ocupació de l’espai públic.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari