Àmbit de la notícia
Ambiental

Crida per organitzar activitats durant la Setmana de prevenció de residus

  • Logotip Setmana europea de la prevenció de residus 2010
  • BatucaMob
  • Logotip de la Xarxa de Compostaires Metropolitans

Del 20 al 28 de novembre se celebra la II Setmana europea de prevenció de residus.

Voleu organitzar alguna activitat en el marc d'aquesta iniciativa? Us ofereixen propostes d'accions i tallers que podeu portar a terme.

Ja sabem que no n'hi ha prou amb reciclar, cal prevenir la producció de residus i allargar la vida dels productes, a més de consumir de manera responsable. Per crear consciència i educar en aquest sentit, se celebra des de l'any passat la Setmana europea de prevenció de residus, per tal de sensibilitzar sobre l'excés de residus i aprendre a produir-ne menys.

L'aparició de la nova Directiva de residus 2008/98/CE va determinar que la prevenció és prioritària en la jerarquia de la gestió de residus per disminuir la seva generació i a partir d'aquí va sorgir la idea d'una setmana de sensibilització.

Des de la coordinació de la Setmana europea de prevenció de residus animen a totes les entitats sense afany de lucre, administracions, escoles, empreses, etc. a realitzar activitats al voltant de la prevenció de residus. En aquesta plana web de l'Agència de Residus de Catalunya trobareu accions i fitxes temàtiques amb idees i propostes per portar a terme. Si us animeu a organitzar alguna activitat, la podreu inscriure per formar part de les activitats de la Setmana de prevenció de residus.

Les activitats més innovadores, impactants, originals i adaptables a altres contextos regionals o locals europeus seran destacades a la primera edició del Premi Europeu de la Prevenció de Residus.

 

Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2010 - video promocional from The EWWR Secretariat on Vimeo.

 

BatucaMob

El primer dia de la Setmana europea de la prevenció de residus 2010, dissabte 20 de novembre a les 11:00 hores, es farà de forma simultània una acció especial i simbòlica en diferents llocs d’arreu d’Europa. Es tracta d’un BatucaMob, una combinació d'un falsh mob i una batucada, que servirà per anunciar el començament de la Setmana. A Catalunya es realitzarà a diferents ciutats: a Barcelona (Pl. de la Natura del Parc Güell), Cornellà del Llobregat (Pl. de l'Església) i Molins de Rei (Pl. Catalunya).

 

Tobada de compostaires metropolitans

En el marc d'aquesta Setmana la Xarxa de Compostaires Metropolitans organitza una trobada dissabte 20 de novembre, a la deixalleria del Punt Verd del Centre de Sant Cugat del Vallès. Hi haurà una mostra de compostadors i de taules de cultiu per balcó i terrassa, a més de tres tallers: un d'iniciació i un altre d'aprofundiment al compostatge i un tercer taller d'hort urbà.

La trobada és oberta a tots els i les compostaires metropolitans i cal inscripció prècia, posant-se en contacte amb 935 657 000 o bustiaciutadana[arrova]santcugat.cat.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari