L’associacionisme cultural reivindica el seu llegat al Congrés del Voluntariat
Comparteix
El President de l’ENS de Comunicació, Antoni Carné, ha estat ponent del taller "Nous models de col·laboració" en el II Congrés Europeu de Voluntariat, que es duu a terme del 9 al 11 de novembre al World Trade Center de Barcelona, emmarcat dins de l'Any Europeu del Voluntariat.
En aquest context, el president de l’Ens ha fet un repàs a la història de l’associacionisme cultural, ha exposat els inicis i la trajectòria de l’ENS de Comunicació, així com el seu important paper dins del moviment associatiu cultural popular de Catalunya.
L’Ens de Comunicació Associativa, entitat sense ànim de lucre fundada l'any 2005, agrupa centenars d’entitats i milers de persones que es reuneixen per practicar activitats associatives, representades en 21 entitats federatives, les més representatives. Té per objectiu: donar la major visibilitat possible, a través dels mitjans de comunicació, de les activitats que duen a terme les federacions membres; generar espais de debat, de reflexió i d’intercanvi d’experiències dins del món associatiu cultural català; i exercir com interlocutor privilegiat d’aquest teixit amb els administracions i sectors públics.
Carné també ha reflexionat sobre la importància de diferenciar els conceptes de voluntarisme i associacionisme -en tant que el primer actua en benefici de tercers, i el segon en favor de l'activista-, per tal de delimitar les competències de cadascú i els seus àmbits d’actuació, encara que es puguin desenvolupar accions i projectes en comú.
El II Congrés Europeu del Voluntariat, organitzat pel Departament del Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya en el marc de l’Any Europeu del Voluntariat, pretén ser un espai de trobada entre voluntaris i experts i, a la vegada, de reflexió i debat sobre el paper dels territoris.
Afegeix un nou comentari