Àmbit de la notícia
Internacional

Denuncia la vulneració dels drets humans i dóna visibilitat a aquesta lluita

  • Escriu pels drets humans. Iniciativa d'Amnistia Internacional
  • Mapa amb punts on es farà la Marató de signatures per la libertat d'expressió
  • Portada i contraportada pro drets humans

Cada any, el 10 de desembre es commemora el Dia Internacional dels Drets Humans. Amnistia Internacional et proposa diferents maneres d'alçar la veu denunciant abusos contra la llibertat d'expressió i demostrar la teva solidaritat amb les persones que els pateixen.

La millor manera de commemorar una diada com aquesta és actuant. Amnistia Internacional (AI) fa una crida a mobilitzar-se de diferents maneres: A través de ciberaccions, participant a la Marató de signatures o fent un donatiu per donar visibilitat a aquestes reivindicacions.

Del 3 al 17 de desembre AI t'anima a enviar cartes i signar peticions a través d'Internet per demanar que es respectin i protegeixin els drets humans de les persones. Així podràs mostrar la teva solidaritat amb les persones que pateixen abusos contra els seus drets humans i fomentaràs que es materialitzin canvis reals en la seva vida. Es tracta de la Marató d'enviament de cartes. A l'enllaç trobaràs casos reals de vulneració de drets humans que podràs denunciar.

Durant el dia 10 de desembre, aquesta iniciativa esdevindrà presencial i centenars d'activistes sortiran al carrer per portar a terme la Marató de signatures per la Llibertat d'expressió. Es desenvoluparà a més de 50 localitats de l'estat i a 50 països d'arreu del món i posarà l'accent en tres casos de vulneració dels drets humans a Síria, Turquia i Corea del Nord, com a representació de molts altres.

A Barcelona es recolliran signatures a la Plaça de la Revolució de Setembre, de 18:00 a 21:00 hores. A Badalona la marató es desenvoluparà a la Plaça de la Vila, d'11:30 a 17:30 hores.

Podrà la lluita pels drets humans ser portada?

Amb l'objectiu de denunciar públicament les situacions de moltes persones que pateixen la manca de llibertat d'expressió i donar visibilitat a les històries que difícilment apareixen en els mitjans de comunicació, Amnistia Internacional vol publicar un anunci a un diari de difusió estatal el 10 de desembre, tot coincidint amb el Dia Internacional dels Drets Humans.

La idea és comprar la portada i contraportada del diari, amb les aportacions econòmiques dels ciutadans i ciutadanes. Ara per ara, ja han aconseguit prou diners per a la portada, però encara falten per a la contraportada. Hi vols col·laborar?

A més d'aquestes accions, Amnistia Internacional organitzarà esdeveniments i farà servir els mitjans socials per donar llum a les històries d'aquestes persones i animar a altres a emprendre accions.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari