Àmbit de la notícia
Social

Jornada de Cooperació Internacional Salut amb l’Àfrica a l’UPC

Autor/a
Comunicació/FCVS-Mans Unides
  • 2012: Any de l’Energia Sostenible (Nacions Unides)
  • La Salut, Dret de tots

Mans Unides i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) celebren el proper 13 de febrer la jornada de cooperació on experts europeus i africans debatran sobre l’accés a serveis de salut i d’energia a l’Àfrica Subsahariana.

La Jornada Internacional de Salut que tindrà lloc el dilluns 13 de febrer a l’Edifici Vèrtex del Campus Nord  de la UPC de 9h a 14h comptarà amb la participació de diferents entitats, i s’enmarca dintre de l’Any de l’Energia Sostenible declarat per les Nacions Unides.

El dia es dividirà en tres parts; en la primeras’explicarà la situació actual de la salut i l’energia a l’Àfrica; la segona part tractarà d’experiències concretes impulsades per Universitats, ONG’s i també empreses; i per últim, es durà a terme una taula rodona on es debatrà el paper de les Institucions Europees en l’accés a serveis de salut i energia a l’Àfrica.

Entre els ponents destaquen Pedro Alonso, que lidera un programa d’investigació contra la malària; Rafael Vilasanjuan (IS Global); Cristina Antolín ( Mans Unides), metgessa que porta 26 anys a l’Àfrica i que actualment dirigeix un hospital a Camerún; Julio Feliu (Mans Unides), missioner Pare Blanc que ha impulsat programes de lluita contra el VIH-Sida i la malària a Malawi, i Daniel Inkroom (Tecknust), de l’Energy Center de Ghana

La jornada s’organitza amb el suport de la Comissió Europea i del Centre en Cooperació i desenvolupament de la UPC (CCD) i forma part dels actes de presentació de la campanya del 2012 de Mans Unides “La Salut, dret de tots. Actua!”, que es posa en marxa en febrer.
www.mansunides.org

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari