Estudi sobre la professionalització de les ONG

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Estudi sobre la professionalització de les ONG

Resum: 

Amb el suport de Fundació “la Caixa”, l’Instiut d’Innovació Social d’ESADE va presentar el passat mes d’octubre l’estudi La evolución de la profesionalización en las ONG, d'Ignasi Carreras i Maria Sureda.

L’estudi La evolución de la profesionalización en las ONG parteix d’una sèrie d’entrevistes a experts i professionals del Tercer Sector i de més de 200 enquestes contestades per persones relacionades amb el món no lucratiu.

L’objectiu del document és el de conèixer com han evolucionat les entitats no lucratives durant les darreres dècades pel que fa a la gestió.

Més del 90% de les persones enquestades consideren que les entitats han experimentat millores en la seva professionalització: un 33% creu que han millorat molt mentre que prop d'un 60% entén que s’ha avançat "una mica". No obstant això, un 5% considera que el sector s’ha estancat i no ha evolucionat en aquest sentit.

Segons els resultats de les enquestes, els elements més importants que tenen a veure amb la professionalització de les entitats són l’estratègia i la rendició de comptes.

Quant als elements que han experimentat una millora més destacable en els darrers anys, les persones enquestades entenen que són aquells que tenen a veure amb les àrees següents:

  • Equip capacitat.
  • Processos, sistemes, estructura.
  • Transparència i rendició de comptes.
  • Gestió estratègica, quant a la reflexió i la planificació però no en la innovació i orientació al canvi).
Etiquetes: 

Afegeix un comentari nou