Àmbit de la notícia
Jurídic

Benestar Social i la CCAR signen un acord de col·laboració en l'atenció a menors refugiats

Autor/a
Montse Agudo
  • Persones desplaçades. Font: Flors Cirera
  • Logo de la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat

El passat 8 de juny el Departament de Benestar i Família i l’associació Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat (CCAR) van signar un conveni de col·laboració per millorar l’atenció als menors refugiats.

El Departament de Benestar i Família, a través de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) i la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat (CCAR) han signat un conveni de col·laboració amb l’objectiu de donar una millor atenció als menors refugiats i alhora, fer visible aquesta problemàtica a la societat en general.

La Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat és una associació que treballa per afavorir la inclusió social de les persones refugiades i immigrades a Catalunya. Per dur a terme aquesta missió desenvolupa programes socials, jurídics i ocupacionals amb els què acompanya  aquest col·lectiu a la seva arribada a Catalunya.

L’any 2011 la DGAIA va atendre a 358 joves immigrants no acompanyats que van arribar a Catalunya

En relació amb l’objectiu de l’activitat, s’ha detectat que un dels col·lectius que necessita especial atenció és el  dels menors no acompanyats que arriben a casa nostra. En el marc d’aquesta situació i per atendre la protecció dels infants i adolescents, s’ha signat aquest conveni amb la DGAIA.

A l’any 2011 a Catalunya s’han rebut sis sol·licituds de dret d’asil de menors immigrants no acompanyats, que han estat atesos per la DGAIA.

Amb la signatura d’aquest acord el que es pretén és que la DGAIA posi en coneixement de la CCAR els casos susceptibles de protecció internacional que es detectin  a través de la xarxa de protecció de la infància i, al mateix temps, la CCAR informi a l’administració d’aquells casos que detecti mentre desenvolupa la seva activitat.

Per altra banda, la DGAIA facilitarà que el menor rebi assessorament jurídic per part de la CCAR per preparar els expedients de protecció internacional i per representar-lo legalment en cas que sigui necessari.

Una altra de les qüestions a ressaltar d’aquest acord és que la DGAIA s’ha compromès a permetre a la CCAR el desenvolupament de  diferents serveis destinats a aquests menors: serveis d’assessorament, orientació, gestió de tràmits o programes ocupacionals i formatius.

Al mateix temps, el personal tècnic de la DGAIA rebrà formació i orientació sobre el dret de protecció internacional per part de la CCAR. Aquestes entitats també  organitzaran jornades de divulgació del dret d’asil i condició de refugiat adreçades a la xarxa de professionals de protecció de la infància i adolescència.

 

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari