El 21% dels treballadors europeus a temps parcial voldria treballar més hores

El 21% dels treballadors europeus a temps parcial voldria treballar més hores

Resum: 

Les darreres dades de l’Eurostat indiquen que Espanya és un dels països europeus on més persones amb una feina a temps parcial voldrien treballar més hores.

Segons dades de l’Eurostat, l’any 2010, 41,3 milions d’europeus treballaven a temps parcial, un terç dels quals eren dones. Entre aquestes persones ocupades a temps parcial, el 21% -és a dir, 8,5 milions- volien treballar més hores i estaven en disposició de fer-ho.

Aquest percentatge s’eleva fins al 46% a l’Estat espanyol que es situa en tercer lloc després de Letònia (65%) i Grècia (49%) quant a nombre de treballadors a temps parcial que voldrien augmentar les seves hores de treball.

Paradoxalment, és en aquests països on la taxa de treball a temps parcial és més baixa. A Espanya, és del 13%, per sota de la mitjana comunitària que es situa en un 19,1% i molt lluny dels països que encapçalen la classificació com ara Holanda, amb un 48,8% de treball a temps parcial i on només un 2% desitjaria treballar més hores.

D’altra banda, a Espanya hi hauria 973.000 persones disponibles per treballar però que no cerquen feina i unes altres 233.000 que sí la cerquen però que no están temporalment disponibles per treballar. Segons l’Eurostat aquests grups constitueixen una potencial força de treball suplementària del 5,2% de la població activa, que supera la mitjana europea, situada en el 4,5%.

Etiquetes: 

Afegeix un comentari nou