Les persones voluntàries prenen la paraula
Comparteix
ABD presenta “Trajectòries de voluntariat”, una publicació que recull els sentiments, experiències i vivències de centenars de persones que han contribuït amb el seu temps i dedicació a fer de l’organització una entitat de proximitat i qualitat.
ABD va néixer fa 30 anys amb la missió de gestionar processos centrats en les persones i en les comunitats per a promoure i enfortir la seva autonomia i convivència amb eficàcia, ètica, qualitat i sostenibilitat. Des del primer moment, l’organització va apostar per un model d’intervenció professionalitzat, però complementat per les persones voluntàries que aporten valor afegit als serveis que aquesta gestiona.
Al llarg d’aquests anys, més de 3.000 persones s’han implicat en alguna de les múltiples activitats que l’entitat desenvolupa. Amb motiu de l’Any Europeu del Voluntariat que es va celebrar durant l’any 2011, i amb la finalitat d’homenatjar a totes aquestes persones que en algun moment de la seva vida han acompanyat a ABD a construir una societat més justa i inclusiva, l’entitat va voler fer una aturada en el camí i recollir les vivències d’aquestes persones en un llibre que es presentarà el proper 18 de desembre a les 18.30h al Centre Cultural “La Violeta” de Gràcia (confirmar assistència abans del 14 de desembre a comunicacio@abd-ong.org i 932.890.530)
La publicació, que es lliurarà als assistents, és fruit d’un procés de reflexió on persones voluntàries de diferents perfils i trajectòries han participat a diferents dinàmiques i focus groups per expressar les seves opinions al voltant de diferents àmbits com és el sentiment de ser voluntari/a, el dia a dia i la convivència amb les persones treballadores. Com a resultat, el llibre posa de relleu les cinc paradoxes del voluntariat. Es tracta dels cinc aspectes que totes les persones que han estat o són voluntàries a ABD han destacat durant els espais de participació: la manca de consciència del voluntariat com a col·lectiu, la relació de complementarietat amb les persones remunerades, la demanda de major participació i presa de decisió, el reconeixement tant de la contribució d’aquestes persones en la transformació de la societat com en el si de l’entitat i les motivacions per ser voluntari/a. Es tracta de consideracions que poden ajudar a altres entitats ha millorar la gestió de les persones voluntàries.
A més, ABD es marca dos reptes en aquesta publicació per avançar com entitat, els quals també trasllada al sector, fer més visible la figura del voluntariat a la societat i posar de relleu com la contribució d’aquestes persones aporta un valor afegit als serveis.
Afegeix un nou comentari