La UdL segueix facilitant la inserció laboral de persones amb discapacitat intel·lectual

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària
 Font:
Font:
 Font:
Font:

La UdL segueix facilitant la inserció laboral de persones amb discapacitat intel·lectual

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària

Resum: 

La Universitat de Lleida, l’Associació Síndrome de Down i el Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari signen un conveni per facilitar la inserció laboral de joves amb síndrome de down.

El passat 28 de desembre, el rector de la Universitat de Lleida (UdL), la presidenta de l’Associació lleidatana Síndrome de Down, Pilar Sanjuan i el president del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida (PCiTAL), Roberto Fernández, van signar un acord que pretén facilitar la incorporació al mercat laboral de persones joves amb síndrome de down a partir de les empreses instal·lades al Parc.

Aquest conveni té com a objectiu avançar en direcció a la major autonomia d’aquestes persones i millorar-ne la qualitat de vida a través de projectes de recerca en camps com ara la robòtica, la intel·ligència artificial o la mecànica que es duguin a terme per personal investigador de la UdL.

La Universitat de Lleida va ser el primer centre de l’Estat en convocar oposicions per a persones amb discapacitat intel·lectual

Fernández va fer una proposta de treball semiconjunt entre el PCiTAL i l’associació presidida per Sanjuan, tot pintant la idea que aquesta faci arribar propostes als grups de recerca del Parc per tal de poder concretar investigacions que des de l’Associació Síndrome de Down es cregui que poden tenir traducció en la vida quotidiana d’aquests joves. Sanjuan va voler avançar ja que seria molt útil explorar el camp de la presa de decisions o de l’organització de tasques a partir de les noves tecnologies.

La Universitat de Lleida és una de les entitats més implicades en la inserció laboral de les persones amb síndrome de down; de fet, va ser la primera universitat de l’Estat en convocar oposicions per a persones amb discapacitat intel·lectual.

Aquest no és el primer conveni que signa el PCiTAL vinculat amb la inserció al mercat de treball de persones amb discapacitat intel·lectual. Roberto Fernández va signar un conveni amb l’Associació Shalom amb objectius similars. Recentment, el Parc s’ha compromès a col·laborar amb el Banc de Recursos, el qual envia material a projectes de cooperació internacional entre d’altres.

Afegeix un comentari nou