El comerç just al cau i a l’esplai
Comparteix
Com podem treballar el comerç just en espais d’educació en el lleure? Us presentem una bateria de recursos, activitats, dinàmiques i propostes per passar a l’acció.
El comerç just té per objectiu canviar les relacions comercials i de producció entre els “països rics del nord”, que en són els consumidors, i els “països empobrits del sud”, que en són els productors. Els principis pels que es regeix són: salaris dignes, igualtat entre homes i dones, no acceptar treball infantil, respecte al medi ambient, estructures democràtiques i garantir el consum local i el desenvolupament.
Per treballar-ho a l’agrupament o a l’esplai us recomanem:
- Treballant la infància, Comerç Just i Explotació Infantil, una guia didàctica elaborada per Setem.
- El joc de les pilotes, una activitat en què els nens i nenes han d’intentar cosir una pilota de futbol en condicions similars a les que viuen els nens paquistanesos. Recurs elaborat per l’organització de comerç just IDEAS.
- Collage pel comerç just, una activitat per conèixer els diferents productes i apropar-los als infants, elaborada per la Xarxa d’Escoles pel Comerç Just.
- Festa del comerç just i la banca ètica, que se celebra arreu de Catalunya al voltant de l’11 de maig, coincidint amb el Dia Internacional del Comerç Just. Perquè no organitzar una activitat sobre el tema al vostre poble o barri?
Trobareu aquests recursos i altres l’espai sobre Comerç Just del web de l’Eix del Curs de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG). Cada any, aquesta organització tria una temàtica per sensibilitzar i treballar-la a nivell de tota l’associació, amb l’objectiu de donar a conèixer la seva proposta educativa i posicionar-se respecte determinats temes que es volen defensar i en els quals es vol incidir i educar.
Aquest any el tema escollit és “Valor humà, capital social”, que proposa treballar al voltant de quatre grans temàtiques: Som participació (cooperativisme i participació democràtica); Som consum (consum responsable, autonomia energètica, comerç just, autoproducció); Som persones (voluntariat, consciència col·lectiva); i Som alternatives (banca ètica, banc del temps, intercanvis i reciclatge). A la web de l’Eix del Curs hi podeu trobar diferents propostes per treballar-les tant a nivell individual com al cau i en espais d’educació en el lleure.
Més informació:
“Valor humà, capital social”: la proposta de MEG per aquest curs
Vols portar la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica al teu municipi?
Afegeix un nou comentari