Àmbit de la notícia
Comunitari

“Valor humà, capital social”: la proposta de MEG per aquest curs

Autor/a
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
  • Logotip de l'Eix del Curs 2012-2013 de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya.

Treballar alternatives que ens permetin avançar cap a una societat més sostenible, racional, justa, participativa i que situï les persones al centre. Aquest és l’objectiu de l’Eix del Curs 2012-2013: “Valor humà, capital social”, en el marc del qual Minyons Escoltes i Guies de Catalunya ofereix informació, recursos pedagògics i propostes per treballar tant a nivell individual com al cau.

En moments de recessió econòmica com els que vivim, quan augmenten les desigualtats socials i els drames personals, és el moment de reivindicar el valor que tenim cada una de les persones i tot allò que podem fer per nosaltres mateixes, però sobretot, en col·lectivitat. Hem de tenir la capacitat de trobar alternatives al model de desenvolupament econòmic i social dels darrers anys.

Aquest és el tema escollit enguany per Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, que cada any tria una temàtica per sensibilitzar i treballar-la a nivell de tota l’associació, amb l’objectiu de donar a conèixer la seva proposta educativa i posicionar-se respecte determinats temes que es volen defensar i en els quals es vol incidir i educar.

Així doncs, l’Eix del Curs 2012-2013: “Valor humà, capital social” proposa treballar al voltant de quatre grans temàtiques: Som participació (cooperativisme i participació democràtica); Som consum (consum responsable, autonomia energètica, comerç just, autoproducció); Som persones (voluntariat, consciència col·lectiva); i Som alternatives (banca ètica, banc del temps, intercanvis i reciclatge).

Organitzades en aquests quatre blocs temàtics, a la web de l’Eix del Curs hi podeu trobar diferents propostes per treballar-les tant a nivell individual com al cau i en espais d’educació en el lleure. Des de conèixer què és un banc del temps i com hi podem participar, veure senzilles pràctiques de consum responsable, saber què és la banca ètica i conèixer models alternatius de finançament, submergir-nos en el món del cooperativisme i les diverses formes participatives, reflexionar sobre la nostra petjada mediambiental i aprendre petits trucs per assolir una major autonomia energètica, etc. Perquè... el valor humà és capital social!

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari