Marta Buch: Adaptar-nos a les necessitats futures i ser autosuficients
Comparteix
Marta Buch, gerent dels Lluïsos de Gràcia, ens explica quins són, segons ella, els reptes de futur de l'associacionisme i el voluntariat.
Ser innovadors i adaptar-nos a les necessitats futures, amb la participació de tots
Per a una entitat, és clau escoltar el què passa a l'entorn, detectar necessitats dels socis, dels veïns i la societat i així adaptar-se als canvis que vindran. Cal dur a terme processos participatius que ens permetin detectar els nous reptes de futur i aplicar-los el més aviat possible. No hem de reaccionar, ens hem d'adaptar. I fer-ho de forma innovadora. Analitzant el què fem i el què no fem, les inèrcies de la nostra entitat i les tendències de futur. i arriscant-nos a trencar motlles, estereotips. Ser creatius i innovadors ens farà forts pel futur.
Amb tot, cal proposar nous projectes, noves actuacions que permetin respondre a allò que el teu soci vol o voldrà. Allò que la societat necessita o necessitarà.
No dependre de les subvencions, ser autosuficients
Està clar que la dependència a una única font de finançament et fa ser feble com a entitat. Si a més a més, la teva dependència és de les administracions públiques encara més. Cal trobar fonts de finançament diverses que passin per les quotes dels socis o implicats, per patrocinis de projectes concrets o per la venda de serveis. Cal ser competitiu en els serveis que oferim perquè ens donin un rendiment econòmic. Les entitats sense ànim de lucre també hem de generar rendiments positius. Però per reinvertir-los, per fer-nos grans i créixer. L'autosuficiència econòmica ens fa més sostenibles a mig i llarg termini.
Afegeix un nou comentari