Àmbit de la notícia
Econòmic

Gimcana Solidària. Una altra forma de captar fons

Autor/a
Noe Alvarez
  • Victor Martinez, coordinador de la Gimcana Solidària
  • Imatge Campanya Encerta l'Estiu. Un estiu per a tothom

La Gimcana Solidària va ser un projecte de captació de fons perquè els infants i joves no haguessin de renunciar a les colònies d’estiu per problemes econòmics.   

Victor Martinez Buixeda va ser el coordinador de la Gimcana Solidària, que va portar a terme el passat estiu la Fundació Catalana de l’Esplai amb l’objectiu de que cap infant es quedés sense activitats de lleure a l’estiu.  La Gimcana era una de les activitats de la campanya Encerta l’Estiu. Un estiu per a tothom!

 

Com va sorgir la idea de la Gimcana Solidària?

Fa molts anys que la Fundació dóna beques per a famílies amb dificultats econòmiques. Però en els darrers anys estaven creixent força les peticions i patíem per si no podíem fer front a les necessitats. Per aquest motiu vam articular aquesta activitat, amb la voluntat que tota l’organització fes un cop de mà per aconseguir ajudar tantes persones com fos possible, donant beques i lots d’equipament esportiu i de muntanya.

Inspirats en la Trailwalker d’Intermón, però fent-ho amb el nostre tarannà, vam decidir engegar la Gimcana Solidària, una gran activitat de captació de fons per equips on els beneficiaris finals han estat els infants. Una competició ben sana, oi?

En què va consistir la Gimcana Solidària?

Es van formar 30 equips, amb més de 150 persones participants, entre voluntaris i treballadors de la Fundació, centres d’esplai federats i persones amigues del projecte. L’objectiu era doble: d’una banda anar superant unes proves que s’anaven plantejant, i de l’altra, aconseguir recaptar 900 € per equip. Per participar a la final de la Gimcana calia assolir tots dos objectius.

Per aconseguir captar fons els equips van organitzar tota mena d’activitats com concerts i obres de teatre, trobades gastronòmiques, mercadets de productes artesanals, sessions de massatges i ioga, una caminada popular patrocinada per micromecenes, etc. Més de 35 accions que van arribar a més de 2.500 persones.

Quin era el repte marcat?

El primer repte marcat era de 30.000 euros però finalment es va aconseguir 43.200 euros que es van convertir en 850 beques i ajuts per a infants. Gairebé 30.000 euros van ser de donatius directes a través de la pàgina web que vam crear.

Quin ha estat l’èxit del projecte?

Sempre ajuda que la causa sigui engrescadora, i segurament coincidirem que els infants, especialment els més vulnerables, es mereixen tot allò que puguem fer per ells.  Però també compta la implicació i el compromís de les persones, la cohesió interna, la comunicació permanent amb les persones participants i donants i la implicació de l’alta direcció.

Ara, el més important és CREURE-HI.

 

 

 

 

 

 

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari