Amnistia Internacional Catalunya publica la memòria 2013 en format vídeo
Comparteix
Mobilitzacions per reclamar l'abolició de la pena de mort, la tercera edició del Yoga Day o el debat sobre la vulneració dels drets humans formen part de la memòria 2013 d'AIC, que enguany s'ha presentat en format vídeo.
Amnistia Internacional Catalunya ha apostat pel format audiovisual per presentar la seva memòria 2013. "Hem fet una videomemòria perquè pensem que és un format més atractiu per explicar la nostra feina". Així explica la decisió el responsable de comunicació d'AIC, Dani Vilaró, que també destaca la idoneïtat del format de vídeo per fer-ne difusió a través de les xarxes socials, on tenen molts seguidors, i la possibilitat que ofereix de "poder resumir en tres minuts els fets més destacats de l'any".
El resultat és un vídeo que explica les accions més importants portades a terme durant el passat any per AIC, així com les dades més destacades, com ara, els més de 1.000 impactes als mitjans de comunicació, un 9% més que el 2012.
A més de la videomemòria, també es realitzarà la memòria d'activitats en format tradicional, la qual es farà arribar a les persones associades en la revista de l'organització.
Els grups locals i universitaris que formen part de l'entitat s'han mobilitzat durant el 2013 per la crisi de drets humans al Nord d'Àfrica i Pròxim i per demanar la fi de la violència contra les dones en la repressió contra les revoltes; per reclamar l'abolició de la pena de mort; i pel tractat del comerç d'armes.
AIC va desenvolupar durant el 2013 diferents accions de sensibilització, com ara, el Yoga Day 2013, un esdeveniment que aplega el ioga i la defensa dels drets de les dones. Diversos centres de ioga col·laboren en la iniciativa organitzant classes i activitats, tot transmetent suport i energia a les víctimes de la violència masclista, així com promovent la recollida de donacions per contribuir a la feina d'Amnistia Internacional.
També va portar la conscienciació al festival de música Cruïlla Barcelona 2013, amb la iniciativa Roba Compromesa, una desfilada de moda per denunciar les vulneracions de drets humans a altres països: "Nou ballarins del Conservatori Superior de Dansa de l'Institut del Teatre van representar situacions com la tortura, el maltractament, la manca de llibertat d'expressió, la repressió a l'orientació sexual, la pena de mort o la negació del dret a l'educació o de reunió, lluint models dissenyats per a la ocasió".
En xifres, AIC compta amb 15 grups locals, un grup d'acció, cinc equips especialitzats, quatre grups universitaris, més de 300 activistes i més de 13 mil socis/sòcies. Durant el 2013 han portat a terme entre tots més de 50 accions i mobilitzacions al carrer. Els mitjans de comunicació s'han fet ressò d'aquestes accions, tot generant 1.088 impactes. A les xarxes socials AIC ha aconseguit durant el 2013 més de 7 mil nous seguidors.
Afegeix un nou comentari