Com volem que sigui el 2on Congrés del Tercer Sector Ambiental?
Comparteix
L’Obrador del Tercer Sector Ambiental de Catalunya posa en marxa la segona edició del congrés de les entitats ambientals, previst per al primer trimestre del 2015. Què n’espereu? Què hi podeu aportar?
El Congrés del Tercer Sector Ambiental es va idear amb l'esperit de convertir-se en un fòrum d’intercanvi entre entitats i organitzacions ambientals i, alhora, de foment d’aliances i sinèrgies de treball per enfortir el sector.
La primera edició es va celebrar el desembre del 2012, i ara, amb l'objectiu que el congrés sigui un projecte compartit de tot el tercer sector ambiental català, l'Obrador del Tercer Sector Ambiental de Catalunya (o3sac) fa una crida a les entitats ambientals per definir la segona edició de forma col·lectiva.
Sessió de treball per construir el Congrés
D’una banda, l’o3sac organitza una trobada presencial per conèixer les expectatives de les entitats ambientals en relació al Congrés així com per recollir propostes de com hauria de ser i què hauria d'abordar.
- Girona: dimecres 21 de maig, de 16:30h a 18:30h (lloc a determinar).
Si sou una entitat i voleu participar-hi, cal que confirmeu assistència a l’adreça correu@o3sac.org.
Aportacions en línia
Totes aquelles entitats que no hi pugueu assistir però voleu contribuir a idear aquesta segona edició, podeu fer les vostres aportacions a través d’un formulari amb les següents preguntes:
- Què n'espera la vostra entitat del 2n Congrés del Tercer Sector Ambiental (TSAcat)?
- Quins continguts voldrieu que s'hi treballessin?
- Quin format voldríeu que tingués el 2n Congrés del TSAcat?
- A qui us agradaria trobar-vos al 2n Congrés del TSAcat?
- Què podríeu aportar des de la vostra entitat al 2n Congrés del TSAcat?
La primera edició
El 1r Congrés del Tercer Sector Ambiental, celebrat el 13 i 14 de desembre del 2012 a l’edifici de La Pedrera de Barcelona, en va ser la primera passa.
Sota el títol "La força social del canvi ambiental", es va propasar com un espai per compartir eines i accions, i afavorir les relacions i aliances entre les entitats del tercer sector ambiental, així com per promocionar l’intercanvi de coneixements i la innovació socioambiental, i afavorir la incidència social i política al servei de les entitats del sector.
Va reunir 150 participants d'una seixantena d'entitats de tot Catalunya. Tot el contingut està disponible a Conclusions i documentació del Congrés.
Unes de les conclusions va ser el reclam d’un gran pacte nacional de polítiques ambientals amb la participació de les forces polítiques representades al Parlament i les entitats ambientals, així com la garantia de participació de les entitats ambientals en els processos de presa de decisions polítiques del país.
Aquesta primera edició va ser organitzada per l’Obrador del Tercer Sector Ambiental de Catalunya i el Departament de Territori i Sostenibilitat, amb el suport de la Fundació Catalunya Caixa.
Afegeix un nou comentari