El moviment «maker» lluita contra l'ebola mitjançant una plataforma d'idees en obert. Les idees que sorgeixen es debaten i s'aproven per tal de dur-les a terme.
El fenomen «maker» és un moviment de persones que inventen objectes o aparells, mitjançant diferents tecnologies. Aquestes tecnologies són prototips electrònics impressores 3D, talladores làser o escàners 3D. Mitjançant aquestes eines, algunes de codi obert com Arduino, els «makers» poden elaborar projectes que poden ajudar a la societat.
Un d'aquests projectes que poden ajudar a la societat, i sobretot a la humanitat, és la lluita contra el virus Ebola. Els «makers» s'han organitzat per lluitar-hi i ho han fet d'una forma molt ordenada. Mitjançant la plataforma «OpenIDEO», una plataforma on la gent fa pluges d'idees per solucionar problemes, decideixen quines són les prioritats per fabricar.
Una d'aquestes prioritats per actuar contra l'Ebola, era millorar el vestit de protecció que utilitza el personal sanitari. El gran problema d'aquests vestits, és poder treure'l amb facilitat. Dins el vestit fa molta calor i el personal pot estar patint una pressió molt gran per seguir el protocol. Qualsevol errada pot ser fatídica.
Una de les observacions que va fer el moviment «maker» va ser la llengua de la cremallera del vestit. Aquesta llengua era molt petita i difícil d'utilitzar amb uns guants de làtex que podrien estar infectats de virus. La pluja d'idees que es va generar sobre aquest problema va conduir a la construcció d'una peça gran de plàstic que es pogués acoblar a la llengua de la cremallera, per tal què no hi hagués perill a l'hora d'intentar treure's el vestit. Aquesta peça va ser dissenyada i impresa amb una impressora 3D.
Actualment els «makers» poden continuar debatent idees a la plataforma «OpenIDEO» intentan sumar esforços contra la lluita de l'Ebola.
Font d'informació: Makers
Afegeix un nou comentari