Els Dijous Cooperactius de la URV tanquen l’any amb formes d'activisme social
Comparteix
Albert Sales, Jordi Calvo i Xavier Juanpere van protagonitzar la taula rodona sobre moviments i activisme socials que va tancar, el passat 4 de desembre, el cicle de conferències impulsat per URV Solidària. Una vintena de persones va participar-hi.
La URV Solidària ha impulsat, un curs més, el cicle de conferències, sensibilització i projecció de documentals "Els Dijous Cooperactius", amb què ofereix a tota la comunitat universitària i a la societat la possibilitat de reflexionar sobre temes socials i de cooperació. Enguany, l'eix vertebrador han estat les "Noves formes d'activisme social, política i acció", amb què la URV Solidària diu voler donar a conèixer diferents visions de mobilització social i aconseguir aproximar-se a la realitat convulsa que es viu en l'actualitat.
El cicle va donar el tret de sortida amb una conferència a càrrec del conegut activista, investigador i docent, Arcadi Oliveres, en una xerrada sobre desigualtat i governança. El mes de novembre, la taula dels Dijous Cooperactius va comptar amb la participació d'Oxfam Intermón, que va presentar la campanya "Acabem amb la desigualtat extrema: és hora de canviar les regles", amb què l'entitat denuncia el creixement de mil milionaris al món des que va començar la crisi, que s'ha més que duplicat.
Al voltant d'una vintena de persones ha participat en les diferents taules rodones fetes durant el curs, majoritàriament estudiants, segons Joan Fuster, de la URV Solidària. I vora la mateixa participació va haver-hi el passat 4 de desembre a la sessió encapçalada per Albert Sales, Jordi Calvo i Xavier Joanpere, sobre noves formes d'activisme social.
Jordi Calvo és economista i investigador sobre moviments socials, pau, armamentisme i economia de defensa i membre del Centre d'Estudis per la Pau JM Delàs. Albert Sales , per la seva banda, és politòleg i sociòleg, a més d'investigador i activista per a la lluita contra la pobresa i l'exclusió social. Xavier Joanpere, vinculat a l'Associació Cultura i Solidaritat, és un activista històric i persona compromesa amb les "causes pendents", sobretot de Llatinoamèrica que, segons Fuster, "coneix molt bé alguns indrets del planeta i en profunditat a personatges com Pere Casaldàliga o Leonardo Boff".
Joan Fuster valora positivament els actes organitzats en el marc dels Dijous Cooperatius. Sobre la conferència del passat dia 4, afirma que com en les altres ocasions, es va crear un diàleg interessant i enriquidor per a tothom. Segons Fuster, està previst reprendre una nou cicle el proper curs 2015 – 2016.
Afegeix un nou comentari