17 d’octubre, Dia internacional contra la pobresa

Autor/a: 
Mireya Ponce Sastre
 Font:
Font:
 Font:
Font:

17 d’octubre, Dia internacional contra la pobresa

Autor/a: 
Mireya Ponce Sastre

Resum: 

Avui dimecres 17 d’octubre es celebra el Dia internacional contra la pobresa. Estan previstos diferents actes institucionals per tal de commemorar aquesta data.

Les diferents entitats socials reclamen que s’alci la veu contra la pobresa i per això des de la Taula del Tercer Sector Social s’està duent a terme una campanya de sensibilització sota el lema "Suma’t a les ONG socials. Donem el millor de nosaltres".

Les entitats d’àmbit social demanen que la societat prengui consciència de la realitat actual en què molta de la gent que fins fa uns anys estava dins l’anomenada classes mitjana ha passat avui en dia a patir situacions de necessitat.

Des de la Taula del Tercer Sector Social s’està mobilitzant a les entitats socials per tal que exigeixin a les institucions públiques un ferm compromís per lluitar contra l’exclusió social a Catalunya i contra la nova forma de pobresa emergent.

També es vol donar a conèixer i sensibilitzar la ciutadania sobre la tasca que des de les entitats socials s’està fent per pal·liar les necessitats més urgents de les persones en risc d’exclusió social.

Altres entitats com l’ECAS, juntament amb Intermón, la Confederació Catalana d'ONG de pau, Drets Humans i Cooperació, entre altres, han estat preparant un acte festiu per aquest 17 d’octubre on també incidiran en la importància de detectar les causes de la pobresa i d’establir polítiques públiques per fer-hi front.

A la vegada es vol fer un acte de denúncia de la greu situació de la infància a Catalunya, on segons les estadístiques recents ja són una de cada quatre famílies amb fills, les que tenen dificultats per cobrir les necessitats bàsiques.

Afegeix un comentari nou