Un curtmetratge denuncia el bullying i el deute extern
Comparteix
Quina relació hi pot haver entre l'assetjament escolar i el deute extern? El curtmetratge "Em deus 3.000 entrepans" fa aquest paral·lelisme i denuncia l'abús de poder tant en un com en l'altre.
L'Observatori del Deute en la Globalització, la Plataforma per l'Auditoria Ciutadana del Deute i la productora audiovisual activista TransformaFilms estrenen el curtmetratge Em deus 3.000 entrepans, que pretén sensibilitzar sobre dues problemàtiques: d'una banda, el bullying i, d'altra banda, el deute extern que tenen els països empobrits amb bancs i països del Nord.
El vídeo explica la història de la Clara, una noia adolescent que ho passa malament a l'institut per culpa d'unes alumnes més grans, que li demanen l'entrepà a canvi de deixar que surti al pati. Així, contrau un deute amb elles. Tot canvia quan una professora li fa veure que "un deute no es pot pagar quan atempta contra les persones i la seva dignitat" i que "no pagar no és un dret, sinó que més aviat una obligació".
Així, la història de la Clara esdevé una metàfora de les relacions econòmiques que s'han establert durant les darreres dècades entre països empobrits i els països del Nord.
Aquest curtmetratge segueix la línia de treball de les dues entitats que l'han promogut. D'una banda, l'Observatori del Deute en la Globalització treballa amb l'objectiu de "generar un canvi estructural en les relacions globals d'intercanvi desigual, d'acaparament i despossessió". D'altra banda, la PACD és una campanya que demana poder saber com s'ha generat el deute i realitzar una auditoria ciutadana per saber per a què s'han servit els diners que s'han transformat en deute.
També han publicat el "making of" del curtmetratge, que mostra com es van filmar les escenes i recull les opinions del director, actrius i actors, guionistes i productors.
Afegeix un nou comentari