Àmbit de la notícia
Internacional

Juego de Tronos versus la vida real: Cinc formes en què la realitat supera la ficció

  • Logo de Joc de trons. Font: Wikimedia.org
  • mapa de joc de trons font: wikipedia.org
  • Logo amnistia internacional

Amnistia Internacional vincula les escenes de violència de la mítica sèrie a diversos estudis reals de l'organització i exemples concrets.

Lligat a la recent estrena de la cinquena temporada de Joc de Trons, de l'anglès Game of Thrones, el passat 12 d'abril, Amnistia Internacional ha fet un article relacionant aspectes de la vida real al món actual que són molt pitjors que les atrocitats que pateixen els personatges de la sèrie.

La sèrie, que es publica a més de 170 països genera controvèrsia per la violència explícita que apareix. Malauradament, anualment es registren milions de condemnes a mort, es practiquen impensables formes de tortura i milions de dones pateixen violència a la vida real, superant en molts casos, la ficció. L'article pot contenir parts de l'argument fins a la segona temporada.

1. Execucions

Joc de Trons fa ús de l'execució de forma sistemàtica, cap personatge està segur a la sèrie. De fet, la sèrie comença amb Ned Stark executant a un desertor. Segons Amnisitia Internacional, això no s'allunya de la realitat ja que el passat 2014 es van registrar 2.466 condemnes de mort en l'àmbit mundial, tal com ja va explicar Xarxanet.

2. Tortura

Tant Joc de Trons com la vida real fan servir pràctiques similars i l'horror que pateix Theon Greyjoy, també l'han passat persones de 141 països durant els últims 5 anys. A Nigèria es practica l'extracció d'ungles, a Mèxic simulacres d'execució i a Filipines es despulla les víctimes, se'ls lliguen els genitals amb una corda i s'estira d'ells.

3. Matrimoni forçat i altres formes de violència contra les dones

Ja al primer capítol, Daenerys Targaryen força a la seva germana a casar-se per afavorir les seves pròpies ambicions. Un cop més, la realitat supera la ficció, a Algèria i Tunísia, la legislació permet que els homes acusats de violació evitin la condemna casant-se amb la nena violada, si aquesta és menor de 18 anys.

4. Vigilància

Els espies a sou dels manipuladors polítics coneixen tots els secrets que passen a Desembarcament del rei. Avui en dia, a la vida real, existeixen programes de vigilància massiva de comunicacions mòbils i internet per poder conèixer igual o millor tots aquests secrets.

5. Armes químiques, nens i nens soldats i altres crims de guerra

Mentre a la sèrie apareixen imatges de guerra brutal, amb atacs contra civils, us de foc «valyri» químic i exèrcits d'esclaus, a la vida real en un any s'han registrat violacions de les lleis de guerra a mínim 18 països.

Podeu llegir l'article complet en castellà amb tots els exemples aquí o l'original penjat a huffingtonpost en anglès.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari