14 mesures per impulsar l'economia social i solidària a nivell local
Comparteix
La XES fa una crida perquè les candidatures del 24M i administracions locals de Catalunya incloguin en els seus programes electorals mesures que impulsin una economia més democràtica i sostenible.
Amb aquest objectiu ha fet públic el document "Cap a la democràcia econòmica municipal. 14 mesures per impulsar l'economia social i solidària a nivell local". La publicació és el resultat de 13 mesos de treball i debat entre les entitats i cooperatives membres de la Xarxa d'Economia Solidària de Catalunya (XES).
El document defensa una economia "socialment justa, políticament emancipadora, arrelada al territori, integradora de la diversitat i respectuosa amb el medi ambient". Aprofitant la cita electoral del 24 de maig, fa una crida perquè les candidatures i administracions locals de Catalunya incloguin en els seus programes electorals mesures que impulsin una economia més democràtica i sostenible.
Les mesures que proposa, entre altres, són:
- La creació d'ens i organismes locals d'impuls i estructuració de l'economia social i solidària (ESS).
- L'impuls en la creació de projectes de l'ESS a través de programes d'assessorament, finançament i formació a la ciutadania.
- La intercooperació territorial i sectorial de projectes de l'economia social i solidària.
- El foment de la compra i la contractació pública socialment responsable.
- La visualització de l'economia social i solidària a través del seu estudi, la seva difusió i el seu reconeixement en l'espai públic.
La Xarxa d'Economia Solidària destaca que a Catalunya ja s'estan desenvolupant iniciatives i projectes que apliquen els criteris de l'economia social i solidària al seu dia a dia. Considera que en són una bona mostra les 152 entitats que ja formen part de la XES.
Crec que és quasi imposible fer una economia més democràtica i sostenible amb el sistema económic actual. Es necessaria una revolució a nivell global.