Micromecenatge pel nou "Muçol" de foc dels Diables de Castellterçol
Comparteix
Els Diables de Castellterçol han engegat una campanya de crowfunding (activa fins al 5 de juliol) per finançar la construcció del "Muçol", que es farà realitat amb 3.500 euros.
Coincidint amb el 20è aniversari dels Diables de Castellterçol, la colla del Moianès s’ha proposat construir la seva primera bèstia de foc, que batejaran amb el nom de “Muçol”. Per a fer realitat aquest somni, els diables han endegat la campanya de micromecenatge "El muçol: La bèstia de foc dels Diables de Castellterçol. Fem cultura popular!" a través de la plataforma "Tot suma" per recaptar fons. Necessiten assolir un mínim de 3.500 euros per incloure el futur bestiari dins de les propostes culturals del municipi.
Un mussol de llegenda
Sovint les bèsties de foc d'arreu dels Països Catalans tenen la seva raó de ser en històries populars o llegendes de la població que representen. La colla ha volgut defugir del bestiari habitual i ha triat el duc (tipus de mussol) com a animal representatiu de la vila. I és que existeix una dita popular a la zona: “A Moià són sargantanes, a Castellterçol són mussols i a Sant Feliu, sac i ganxos, que sempre els porten al coll.” Fent recerca a l'arxiu comarcal, no es van trobar referències, però la colla ha impulsat la llegenda d'un mussol a través d'un llibre il·lustrat, que també es pot adquirir a la campanya de micromecenatge.
El "Muçol" serà una peça vertical i amb un portador/a. D’una sola alçada de 3 metres i amb unes ales que es podran obrir i que seran punts de foc fins als 3,53 metres. I incorporarà un element tradicional i simbòlic de Castellterçol: una almorratxa.
La colla ha triat la Dolors Sans, tot un referent en el món del disseny de bestiari popular dels Països Catalans, per a la creació del Muçol. Sans és la mare de peces com el drac Galera de Foc de Cambrils, el drac Basilisc de la colla de diables de Mataró o del gegantó del Pare Joan a l'escola Santa Anna de Mataró. Es preveu que el procés de fabricació culminarà el proper mes de juliol.
En total, el projecte suma un import de 10.000 euros que els diables preveuen recaptar amb l’organització de diverses activitats, junt a la campanya de micromecenatge, que estarà vigent fins al 5 de juliol. Les aportacions poden anar dels 5 als 95 euros i permeten des de l'adquisició d'articles de marxandatge de la colla fins a inscriure el nom del mecenes a l'interior de la bèstia.
Pots fer les teves aportacions en aquest enllaç.
Afegeix un nou comentari