Àmbit de la notícia
Internacional

Jane Goodall rep el Premi Internacional de Catalunya 2015

  • Jane Goodall en els seus primers anys a Àfrica. Font: http://janegoodall.es/es
  • Logo Institut Jane Goodall. Font: http://www.janegoodall.es/es/
  • El jurat anuncia la guanyadora del XXVII Premi Internacional de Catalunya. Font: www.janegoodall.es

La primatòloga obté el guardó de la Generalitat de Catalunya en honor als 55 anys d'investigació i estudi dels ximpanzés salvatges.

La Dra. Jane Goodall serà avui 27 de juliol la gran protagonista del XXVII Premi Internacional de Catalunya. La primatòloga anglesa, fundadora de l'Institut Jane Goodall i pionera de l'estudi dels primats al continent africà, rep aquest vespre un guardó que reconeix la seva tasca i compromís en l'investigació de la vida salvatge, la conservació i l'educació ambiental.

Amb 81 anys, ja en fa 55 que Goodall va trepitjar per primera vegada el Parc Nacional de Gombe, a Tanzània. Des de llavors, ha consagrat la seva vida a l'estudi dels ximpanzès fins a tal punt que el Premi Internacional de Catalunya se sumarà als més de 100 guardons que ha acumulat al llarg de la seva trajectòria. ''Aprecio que aquesta important condecoració valori no només els estudis científics realitzats entre els ximpanzés salvatges des de l'any 1960, sinó també la tasca de promoció dels valors de la solidaritat, la pau i l'educació en la sostenibilitat'', va afirmar la primatòloga quan el passat 18 de maig es va anunciar públicament el resultat de la votació.

Aquest vídeo mostra algunes imatges de la seva vida i missió.

 

El Premi Internacional de Catalunya és un reconeixement que la Generalitat entrega anualment a un personatge que hagi contribuït a desenvolupar els valors culturals, humans o científics arreu del món. En aquesta edició hi va haver més de 152 candidatures entre les quals Goodall va guanyar per unanimitat gràcies a la seva triple vessant ''analítica, empírica i compromesa''. El premi serà una dotació de 80.000 euros i l'escultura ''La llave y la letra'' d'Antoni Tàpies.

A Barcelona, on l'Institut Jane Goodall té la seva seu, es gestionen diferents iniciatives com Mobilitza't per la selva, Roots&Shoots, BioDiverCiutat, Ecoviatgers o els projectes de Senegal i Guinea. Totes elles es poden consultar a la pàgina web de l'organització: www.janegoodall.es/es 

Al llarg de les 27 convocatòries anteriors, personalitats com Harold Bloom, Jimmy Carter, Václav Havel, Pere Casaldàliga, Haruki Murakami o Lula Da Silva també han obtingut aquesta distinció. L'acte de lliurement del premi, que serà presidit per Artur Mas, tindrà lloc a les 19h del vespre al Palau de la Generalitat.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari