Universitats i associacions estudiantils amb la Marató de TV3

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Universitats i associacions estudiantils amb la Marató de TV3

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària

Resum: 

Bona part del teixit universitari català es va bolcar a La Marató de TV3 tot organitzant activitats i actes benèfics per recaptar fons i destinar-los així a la lluita contra el càncer.

Un any més, La Marató de TV3 ha generat una important mobilització ciutadana que es va materialitzar ahir diumenge en una molt àmplia agenda d'activitats populars al llarg de tot el territori català. La Marató d'ahir va batre rècords de recaptació i de solidaritat i va tornar a demostrar que aquest petit país que és Catalunya està plenament conscienciat entorn a la necessitat d'invertir en investigació científica, i més quan es tracta de trobar cures pel càncer.

La comunitat universitària també hi ha volgut posar el seu granet de sorra i al llarg de la setmana passada i durant el mateix diumenge dia 16 es van realitzar activitats diverses a alguns campus catalans per recaptar fons.

La Universitat de Girona (UdG) es va sumar per quart any consecutiu als actes solidaris de La Marató. En diverses ocasions, grups de recerca de la universitat gironina han accedit a subvencions concedides per la Fundació La Marató, fet que reforça encara més el compromís de la universitat pel que fa a la difusió i participació en els seus actes solidaris. Al llarg de la setmana passada, es van deixar diverses guardioles de La Marató a les facultats de la UdG i el diumenge mateix diferents voluntaris van organitzar activitats solidaries al centre comercial Espai Gironès.

Al sud de Catalunya, el Campus Terres de l'Ebre de la Universitat Rovira i Virgili (URV) va aconseguir recollir 5.100 euros a través de la venda de mocadors, números per a una cistella i globus, els quals van deixar volar després de la caminada popular a través de diferents carrers de Tortosa. Un cop acabada la caminada i l'enlairada de globus, els assistents van gaudir de diversos espectacles dins el pavelló firal de Remolins. És el sisè any consecutiu que el Campus Terres de l'Ebre organitza aquestes activitats solidaries per recaptar fons per a La Marató.

D'altra banda, el diumenge la Vila Universitària de Bellaterra va organitzar novament la Cursa de la Vila, una prova de 5 quilòmetres pels voltants de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) a la qual van participar gairebé 500 persones. L'import de les inscripcions es va donar a La Marató; més de 4.000 euros en total.

La UAB i el Servei d'Activitat Física (SAF) de la mateixa també van col·laborar en la recollida de fons per a La Marató. El SAF ho va fer a través de la donació dels diners de les entrades puntuals a les instal·lacions dels dies 17, 18 i 19 de desembre, col·locant una guardiola de La Marató a l'entrada del gimnàs i organitzant dues classes esportives especials. La universitat pròpiament va organitzar un acte benèfic el divendres 14 que va combinar la intervenció de Manel Sabés, biofísic i professor de la Facultat de Medicina de la UAB, amb la projecció de diversos curtmetratges relacionats amb el càncer.

Algunes associacions estudiantils també es van voler pujar al carro i posar el seu granet de sorra en la lluita contra el càncer. Així, dues colles castelleres universitàries, els Marracos de la Universitat de Lleida i els Passerells del Tecnocampus de Mataró van alçar pilars i castells a les respectives ciutats durant algun dels actes benèfics que hi van tenir lloc.

Afegeix un comentari nou