Les dades obertes disponibles per les entitats
Comparteix
La Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona disposen d'un catàleg de dades obertes per qualsevol ús públic. Actualment hi han moltes «apps» que utilitzen dades d'aquests catàlegs.
Les dades obertes són una de les apostes del futur de les ciutats del segle XXI perquè poden ser utilitzades per uns fins de millora de la societat. Totes aquestes dades són disponibles per a tothom. Es poden utilitzar i publicar, sense cap impediment. Fins i tot es poden crear «apps» que llegeixin i mostrin aquestes dades. L'única condició per utilitzar-les, és que del resultat de l'ús també ha d'estar disponible per a tothom.
L'Ajuntament de Barcelona, disposa d'una xarxa de sensors que recullen informacions diverses i bases de dades que contenen informació de caràcter públic. Les temàtiques d'aquestes informacions són molt variades: nombre habitatges segons anys de construcció, defuncions, població per sexe, edat població femenina, noms carrers, geolocalització d'arbres o els punts wifi de la ciutat.
Depenent de la naturalesa de la dada, és necessiten uns sensors o actuadors. Mitjançant una plataforma anomenada Sentilo, qualsevol usuari pot interconnectar els seus sensors i actuadors a la xarxa de dades obertes de Barcelona. Aquesta plataforma és programari lliure i modular, qualsevol entitat o voluntari pot contribuir a connectar nous sensors o actuadors.
La Generalitat de Catalunya també disposa d'un catàleg de dades obertes. Des del calendari laboral del 2015, la cobertura mòbil 2G, 3G o 4G, diferents indicadors de salut o diferents recursos de geoinformació. La Generalitat de Catalunya també disposa d'un catàleg d'aplicacions que fan servir les dades obertes: informació meteorològica, agenda cultural o un curiós recull d'imatges de Sant Jordi.
Totes aquestes dades obertes les pot utilitzar qualsevol entitat sense ànim de lucre que estigui treballant en algun projecte que millori la ciutat o la societat.
Per a saber-ne més: Dades Obertes Gencat i OpenDataBCN
Afegeix un nou comentari