Comença el període de presentació del model 347

Autor/a: 
Montserrat Garcia
 Font:
Font:

Comença el període de presentació del model 347

Autor/a: 
Montserrat Garcia

Resum: 

Durant tot el mes de febrer, l’Agència Tributària posarà a l’abast dels contribuents totes les eines per poder confeccionar el model 347 a la seva plataforma online. Estaran obligades a presentar aquesta declaració totes aquelles entitats que hagin tingut operacions amb terceres persones superiors a 3.005,06 durant l’exercici anterior.

Des de l'1 de febrer i fins el dia 28 s’inicia el període de presentació de la declaració anual d’operacions amb terceres persones, el model 347.

La novetat d’enguany és que s’ha avançat el termini de presentació al mes de febrer en comptes del març, com es feia els darrers exercicis. A més, els obligats tributaris que declarin menys de quinze declarats podran confirmar la declaració mitjançant l'enviament d'un SMS.

Les entitats que hagin tingut en el conjunt de l’any 2012 un volum d’operacions superior als 3.005,06 euros amb alguna altra organització, empresa o administració estaran obligades a presentar aquest tribut.

A més, les organitzacions hauran de presentar totes les operacions, llevat d’algunes excepcions que marca la pròpia normativa del model. Les excepcions més habituals a les entitats no lucratives són:

  1. Els lliuraments, prestacions o adquisicions de béns o serveis efectuats a títol gratuït que no estiguin subjectes o que estiguin exemptes d’IVA.
  2. Les operacions exemptes d’IVA efectuades per les entitats que tinguin reconegut el caràcter social que estableix l’article 20.3 de la Llei de l’IVA.
  3. Les operacions en les quals les dades que cal incloure en el model 347 coincideixin amb les incloses al model de declaració informativa corresponent al resum de les retencions, en funció de la seva naturalesa.

Finalment, cal recordar que l’any passat s’havia d’incloure com a novetat les subvencions rebudes dels organismes públics, i que aquest any continua vigent.

Per a més informació sobre el model 347, visiteu aquest recurs de Xarxanet.

Afegeix un comentari nou