Solomon, la revista grega que dóna veu als refugiats
Comparteix
La publicació té l’objectiu de contribuir per integrar en la societat grega les persones arribades d’altres llocs del món.
Solomon és una nova iniciativa solidària nascuda a Grècia per ajudar a la integració de les persones nouvingudes al país hel·lè, com per exemple: els refugiats. Es tracta d’una revista que en poc temps estarà disponible en moltes botigues E-book i que s’elabora gràcies a la col·laboració dels autòctons, els immigrants i refugiats que col·lectivament expressen els seus punts de vista, idees i opinions. De moment, només es publicarà en suport digital tot i que el desig es publicar-la també en format paper.
La revista pren el nom de l’animal protagonista del llibre de José Luis Saramago “El viatge de l’elefant”. A la història de l’escriptor portuguès, Solomon és un elefant que no parla amb paraules, sinó que ho fa amb accions. Durant el seu periple des de l’Índia fins a Portugal, l’elefant coneix a persones de diferents cultures que modifiquen la seva personalitat, tot i que en realitat, continua sent el mateix personatge.
La creació de la revista Solomon és una acció motivada per la creença que tothom té dret a expressar una opinió, especialment al voltant dels aspectes que els afecten més directament. Els temes que es poden llegir permeten al lector conèixer Grècia des de la perspectiva dels autòctons, immigrants i refugiats. “Creiem que la integració social no vol dir assimilar absolutament la cultura del país receptor’’, afirmen. En aquest sentit, el que busca la revista és donar l’oportunitat als seus editors de compartir les seves vivències, història i tradicions amb la ciutadania.
L’arribada diària de milers de refugiats a les costes gregues i la nul·la resposta de les institucions europees durant el darrer any ha originat el naixement d’un mitjà que vol precisament donar resposta a les necessitats d’una part de la població desatesa. Tot i que va ser complicat iniciar el projecte pels impediments burocràtics del Govern grec per trobar vies de finançament, finalment han pogut iniciar una revista que per canalitzar la multiculturalitat dels seus escriptors, editarà en anglès.
Segons comenta Fanis Kollias, principal impulsor de la revista, la integració social és una assignatura del conjunt de la societat. En aquesta línia, afirma que el projecte vol ajudar a construir una societat més justa i tolerant amb les diferències culturals. Tot i que modestament creu que Solomon no provocarà cap canvi transformador dins els mitjans de comunicació de masses, diàriament, però, la revista rep 16 nous col·laboradors. D’aquesta manera, a través d’un mitjà, la societat civil grega intenta fer d'altaveu d'una de les realitats més descuidades darrerament pels països de la Unió Europea: l’acollida de refugiats i immigrants.
Afegeix un nou comentari