9 defensors i defensores dels drets humans i la pau que visitaran una quinzena de municipis catalans
Comparteix
Es tracta de persones reconegudes internacionalment pel seu activisme que es donaran cita amb diverses localitats participant en un seguit d'activitats del 26 de setembre al 8 d’octubre.
Les visites estan emmarcades en el projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans, en el qual participen Barberà del Vallès, Castelldefels, El Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, Girona, Granollers, Molins de Rei, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Santa Coloma de Gramenet, Sant Joan Despí, Sant Vicenç dels Horts, Terrassa i Viladecans.
Els i les visitants són activites procedents de Síria, Palestina, Ruanda, Brasil, Colòmbia, Hondures, Uganda, Perú i de la Regió Autònoma Xinjiang Uigur de Xina, que donaran a conèixer la tasca que duen a terme als seus respectius països. D’aquesta manera es vol conscienciar la ciutadania sobre la importància de la defensa dels drets humans i del suport internacional.
També seran rebuts i rebudes pel Parlament de Catalunya, el Síndic de Greuges de Catalunya, la Diputació de Barcelona, el Fòrum de Síndics i Defensors Locals, la Direcció General de Cooperació al Desenvolupament, i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.
Les persones que formen part d’aquesta delegació són:
- Rebiya Kadeer: és la presidenta del Congrés Mundial Uigur, que defensa els drets de la minoria musulmana uigur que es trona sota l'opressió del govern xinès i de l’ètnia majoritària han. Va ser presa de consciència a la Xina, nominada al Premi Nobel de la Pau i actualment viu exiliada als Estats Units.
- Essam Daod: metge psiquiatre d’origen palestí, fundador de l’organització Humanity Crew. Ofereix ajuda professional d’urgència a les persones refugiades que arriben a les illes gregues fugint de les situacions que pateixen als seus països i també coordina els esforços invertits en aquestes tasques.
- Lin Muyizere: aquest activista de Ruanda és el marit de Victoire Ingabire, presidenta de la coalició de partits de l’oposició formats per membres de la diàspora ruandesa Forces Democràtiques Unides (FDU). Ingabire està empresonada des del 2010, quan va tornar a Ruanda, per haver pronunciat un discurs contrari a la ideologia del partit del govern.
- Zaina Erhaim: és periodista, coordinadora de l’Institute of War and Peace Reporting (IWRP) i cofundadora del Local Coordination Committee a Síria. En els últims anys ha format més d’un centenar de reporters i reporteres sirianes, i ha ajudat a la creació de nous diaris i revistes en aquest país en guerra.
- Jeison Castaño (“Jeihhco”): duu a terme activitats per la pau, la convivència i la no-violència a les comunes de Medellín, on hi ha moltes famílies que han estat desplaçades pel conflicte armat. Mitjançant el hip-hop impulsa la recuperació de la memòria, la dignificació i el treball amb joves per oferir-los alternatives a la violència armada.
- Sandra Zambrano: és advocada a l’Asociación para una Vida Mejor de Personas Infectadas y Afectadas por el VIH-SIDA en Honduras (APUVIMEH), que treballa amb la comunitat LGTBI i amb persones afectades pel VIH/SIDA a Hondures. Gestiona el refugi “Casa Renacer” i altres projectes relacionats amb aquests temes.
- Valdênia Paulino: advocada i activista contra la pobresa i la violència als barris més marginals de Brasil. Ha ajudat en la creació del Centre de Drets Humans de Sapopemba, en un barri perifèric de Sao Paulo que té més de 30 faveles. També ha investigat i documentat denúncies contra la policia a causa de tortures, maltractaments, execucions extrajudicials, extorsions i corrupció.
- Esperanza Huayama: és la presidenta de l'Associació de Dones de la Província de Huancabamba, des d’on denuncia l’esterilització forçada de 300.00 dones indígenes al Perú durant el govern d’Alberto Fujimori. Ella mateixa n’ha estat víctima.
- Victor Ochen: va fundar l'African Youth Initiative Network (AYINET), que ajuda nens i nenes que han estat violades, mutilades i obligades a cometre atrocitats durant la guerra a Uganda. La seva infància ha estat marcada pel conflicte en aquest país i va viure 5 anys en un camp de refugiats. És candidat al premi Nobel de la Pau.
Afegeix un nou comentari