El món dels animals importa, i molt
Comparteix
Després de 6 anys de cursos, tallers i xerrades sobre fauna, les entitats fan pinya per a fer realitzar un postgrau organitzat per la Universitat de Barcelona i l'Associació Animal Latitude: Coneixement del Món Animal.
Fa 6 anys, l'entitat animal latitude va començar a organitzar accions formatives amb la col·laboració de diverses organitzacions i professionals. Cursos de diferents temàtiques, però totes elles relacionades amb el món animal i el medi ambient. Després d'aquestes experiències, es va poder observar que no hi havia una oferta acadèmica, universitaria, que oferís formació sobre fauna i a més a més dirigida a públic amb un interés i inquietuds entorn aquesta àrea, i dedicat a l'educació ambiental, comunicació o divulgació científica.
El Postgrau en Coneixement del Món Animal: educació i sensibilització, és la resposta a totes aquests experiències i reflexions, i que pretén oferir nous recursos i eines, innovació, informació actual i coneixement actualitzat a la realitat del moment. A més a més amb la gran oportunitat de tenir com a docents i tutors a professionals del sector, directors o col·laboradors en centres de recuperació, entitats d'educació i investigació, projectes de conservació, etc. , i poder realitzar pràctiques i/o optar a possibles oportunitats de voluntariat o ofertes laborals. Aprendrem sobre educació ambiental, ecopedagogia, crueltat i maltractament animal, el món dels animals de companyia, les aus, rèptils, mamífers, fauna urbana, biodiversitat marina, centres de recuperació, gestió d'espècies exòtiques, primers auxilis en animals i molt més!
El present Postgrau (30 crèdit ECTS, 750h) comença el mes de febrer i finalitza el desembre de 2017. Consta de sessions teòriques al Campus Mundet (Barcelona) els dijous i/o divendres, i una quinzena de sortides de camp i/o visites a centres especialitzats de Catalunya, principalment en dissabte matí (veure calendari)
El seu objectiu és formar professionals en matèries sobre fauna i medi ambient que, a partir dels seus coneixements i experiències prèvies en educació, formació i comunicació, així com estratègies de participació, puguin dissenyar i dur a terme programes i projectes d'educació, divulgació i/o sensibilització ambiental sobre fauna i medi ambient, o realitzar accions dins el seu àmbit de treball, que permetin generar consciència ecològica.
Va dirigit a totes aquelles persones amb una sensibilitat pel medi ambient que vulguin incrementar els seus coneixements sobre la fauna i dotar-se d’eines a l’hora de dissenyar propostes educatives atractives; així com capacitar-se per a desenvolupar programes d’educació, divulgació i/o sensibilització ambiental de qualitat. No és necessari teniur una titulació prèvia, poden adquirir també d'aquesta manera el certificat d'assistència al postgrau de la Universitat de Barcelona
Per a poder portar a terme aquests programes als que ens referim (sobre diversos temes com espècies invasores, adopcions responsables, animals exòtics, conèixer la natura, el turisme responsable, etc.) és necessari tenir coneixements pedagògics, d’organització o de comunicació. Aquests ens són útils per a redactar un projecte, fer-ne la planificació, coordinació i gestió. Però el més important és conèixer els diferents actors i escenaris implicats, per a incidir en els continguts i les accions a realitzar. És necessari conèixer aquestes dimensions, la interdisciplinarietat que hi ha en aquestes accions, així com en altres àmbits d’estudi.
En aquest postgrau ens endisarem en la dimensió de la zoologia, ecologia i medi ambient, de la fauna més propera a nosaltres, sigui domèstica, silvestre autòctona o exòtica. Amb aquestes noves matèries, podrem reflexionar sobre les accions que actualment es porten a terme per a informar i formar a la societat en matèries ambientals, especialment sobre fauna, i quines mancances poden tenir.
Coneixent la fauna i el medi natural, podrem entendre molt millor les temàtiques de conservació i amenaces actuals, i per tant adaptar els nostres projectes i activitats a la realitat que ens envolta. Tot sovint tenim coneixements sobre la població, sobre el perfil d’estudiants, d’usuaris de les nostres institucions i centres, però també hem de conèixer el nostre entorn, tan desconegut per a la majoria.
Els docents d’aquest Postgrau formen part del món de la biologia, veterinària, etologia i altres àmbits d’estudi relacionats amb fauna i biodiversitat, i pertanyen a organitzacions com centres de recuperació, estudi i investigació del medi natural i marí, d’investigació en Antrozoologia, gestió de parcs naturals i d’altres. Participen les entitats APAEC, CRARC, Galanthus, Fundació Càtedra Affinity, Ethogroup Institut d'Etologia Clínica, IPRIM, APE, Fundació MONA, FAADA, Submon, professionals del Centre de Recuperació de Torreferrussa, de la Xarxa de Rescat de Fauna Marina de la Generalitat de Catalunya, així com d'altres vinculats a programes sobre crueltat i maltractament animal, il·lustració científica, veterinaria, benestar animal, educació ambiental, gestió de projectes d'educació i sensibilització ambiental, etc.
Preinscripció oberta des del 15 d'octubre de 2016. Matricula oberta a la Universtitat de Barcelona, Campus Mundet, des del 18 de desembre de 2016. El número de places és limitat, per tal d'oferir una bona formació, de qualitat, i oferint una relació docent-alumne enriquidora.
Si voleu més informació sobre el postgrau, ens trobarem el dilluns 9 de gener de 2017, a les 19h, a l'espai de suport de la Biblioteca Sagrada Família (especialitzada en Ciència i Medi Ambient) (+ info)
Per a rebre tota la informació i saber com fer la preinscripció podeu escriure a posgrado@animallatitude.org, o consultar el web www.animallatitude.org/formacion
Afegeix un nou comentari