Chrysallis Euskal Herria reivindica que "hi ha nenes amb penis i nens amb vulva"
Comparteix
La campanya per donar visibilitat a infants transsexuals de l'associació Chrysallis Euskal Herria ha estat censurada per Facebook, provocant un gran renou i esdevenint viral.
Les marquesines de les parades d'autobús de Bilbao, Sant Sebastià, Vitòria i Pamplona mostren aquests dies la imatge de la nova campanya de comunicació de Chrysallis Euskal Herria, que porta com a lema "Hi ha nenes amb penis i nens amb vulva". També està present a les estacions de metro i a la premsa. En canvi, ha estat censurada a la xarxa social Facebook. Aquest fet ha creat un gran renou, tot donant una empenta a la campanya que ha esdevingut viral. Més enllà de la polèmica, per a l'entitat el més important és que el seu missatge arribi a la ciutadania, tot donant visibilitat a la realitat que viuen els menors transsexuals i informar i sensibilitzant l'opinió pública.
Des de Chrysallis Euskal Herria expliquen que han llançat aquesta campanya perquè consideren "fonamental la visibilització de la seva realitat perquè la societat tingui coneixement de la mateixa i així poder respectar-la i acompanyar-la". Així, a partir de la campanya volen generar diàleg i anar aprofundint en el coneixement, des del respecte, l'estudi i el rigor científic. En aquest sentit, a la seva plana web ofereixen diferents recursos.
Les xarxes socials i la viralitat
Al llançar la campanya a Facebook Chrysallis Euskal Herria va rebre un missatge de l'administrador on se'ls demanava que retiressin la imatge que mostrava els genitals dels infants «perquè anava en contra de la política de la xarxa social». Els deien que si no la retiraven els tancarien la pàgina. Amb l'objectiu d'evitar entrar en polèmica van decidir modificar la imatge i col·locar un text davant dels genitals. Al final, Facebook es va acabar retractant i demanant disculpes a l'associació. En canvi, dijous 12 de gener va tornar la censura, aquest cop amb la imatge de la campanya en basc.
A Twitter va ser un usuari el que va intentar desacreditar la campanya, però li va sortir el tret per la culata. Altres usuaris/àries de la xarxa van donar un gir al seu missatge i amb tota la ironia li van agrair el fet d'haver donat difusió a la campanya.
Amb la polèmica servida a les xarxes socials, el missatge per naturalitzar la transsexualitat en menors ha arribat lluny. Els mitjans de comunicació se n'han fet ressò i el cartell de la campanya s'ha penjat als taulers de moltes escoles.
Chrysallis és una associació de famílies de menors transsexuals de nivell estatal. Està present a diferents comunitats autònomes. També a Catalunya.
Afegeix un nou comentari