Carta oberta de Depana a Ada Colau
Comparteix
L'entitat considera que el nou Pla Delta del Llobregat de l'Ajuntament de Barcelona ha estat elaborat d'esquena al territori i amb una visió purament economicista i desenvolupista.
El passat mes de gener l'alcaldessa de Barcelona Ada Colau, va anunciar un pla d'actuació urbanística, econòmica i social al sector barceloní del riu Llobregat. El nou pla Delta estaria suportat per una inversió de 1.500 milions d'euros, i estructurat en una trentena de projectes. Entre ells, l'ampliació de Mercabarna, la constitució d'una plataforma destinada a sòl industrial en desús per a pimes i empreses d'economia social, i la creació d'un connector viari verd entre el port i el centre de la ciutat a través de Montjuïc.
La veterana entitat ambiental Depana, amb seu a Barcelona, reclama un procés de consulta a la ciutadania i a les entitats ambientals.
L'entitat ha fet pública el passat 15 de febrer una carta a Ada Colau, en la que expressen que "el delta del Llobregat no és un solar", i ja no es pot permetre intervencions d'aquestes característiques.
El sacrifici d'un territori
L'entitat recorda que dels 98 km² de la plana deltaica, només queda un 10% d'espai protegits, i un 30 % en conreus i boscos. El Delta del Llobregat, que és l'aiguamoll més important de la província de Barcelona, i el tercer de Catalunya, és una zona d'importància internacional per les aus, que, alhora ofereix serveis ambientals a la ciutat, com la recàrrega dels aqüífers i la producció d'aliments frescos de proximitat. El delta ha sacrificat gran part dels seus terrenys per oferir serveis i infraestructures a Barcelona i a Catalunya al llarg de la història, en particular després de l'anterior Pla Delta de l'any 1994. Per aquest motiu Depana considera que ja no pot admetre nous impactes, com els que representen alguns dels projectes presentats al pla.
Afegeix un nou comentari