Àmbit de la notícia
Social

Firma per exigir a les marques de roba i calçat més transparència en les cadenes de producció

Entitat redactora
Suport Tercer Sector – Fundesplai
Autor/a
Luci Vega
  • Treballadors del cuir a Bangladesh.
    Font: GMB Akash
  • Treballadores en una fàbrica de roba
    Arran de la pressió pública, almenys 28 multinacionals de la moda ja informen sobre les fàbriques que tenen contractades. Font: Clean Clothes Campaign

La Campanya Roba Neta impulsa dues peticions en línia perquè  les grans multinacionals publiquin les dades dels seus fabricants i garantexin condicions laborals dignes i segures.

Malgrat que a finals del 2016, arran de la pressió pública fruit de la tragèdia de Rana Plaza, almenys 28 multinacionals de la moda ja havien informat sobre les fàbriques on elaboraven els seus productes, la majoria de marques no ho estan fent. “Moltes continuen amagant les seves pràctiques comercials  tot i que anuncien que segueixen alts estàndards i mecanismes de garantia de Responsabilitat Social’, afirma Alba Trepat, membre de la Campanya Roba Neta.

Davant aquesta situació, Roba Neta, en el marc de la iniciativa ‘Canvia de sabates’, ha posat en marxa una petició en línia per exigir a marques de calçat com Camper, Prada, Deichmann, Birkenstock, Leder & Schuh i CCC que revelin el nom i ubicació dels seus proveïdors, impedeixin que en aquestes fàbriques se segueixin utilitzant productes químics perillosos i garanteixen el respecte als drets laborals de les persones que hi treballen.

Alhora, una coalició d’ONG d’àmbit internacional, de la qual són membres Campanya Roba Neta juntament amb Human Rights Watch i International Labor Rights Forum, han llançat un Compromís de Transparència perquè tant grans empreses de la moda, com minoristes i supermercats amb productes de marca pròpia, publiquin els noms i adreça de les fàbriques que subcontracten. 

La coalició ha publicat una petició a Change.org per demanar a marques com Primark, Wallmart, Armani, Urban Outfitters i Forever 21 que assumeixin i compleixin aquest compromís.

A través d’aquesta proposta, “podem responsabilitzar i alertar les marques sobre els problemes relacionats amb els drets laborals i altres vulneracions en les seves fabriques proveïdores”, afirma Eva Kreisler, coordinadora de Roba Neta.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari