Àmbit de la notícia
Econòmic

Sant Cosme, la Barceloneta i el Raval, tres barris on fomentar l'economia solidària

Entitat redactora
Suport Tercer Sector – Econòmic
  • La segona edició de l'Escola d'Estiu va tenir lloc entre el 29 de juny i l'1 de juliol
  • El centre cívic del Prat de Llobregat durant la xerrada sobre l'impacte de l'economia solidària en les comunitats locals
    El centre cívic del Prat de Llobregat durant la xerrada sobre l'impacte de l'economia solidària en les comunitats locals

Un centenar de persones participen a les conferències i tallers de la II Escola d’Estiu de l’Economia Social i Solidària, impulsada per la Xarxa d’Economia Solidària i la Fundació Cívica Esperanzah. 

El Raval, la Barceloneta i Sant Cosme són tres barris que comparteixen un alt índex de desigualtat i d’abandonament escolar. A la massificació turística que pateixen el Raval i la Barceloneta se li ha de sumar l’elevada taxa d’atur que es registren les tres àrees barcelonines. Per satisfer les necessitats concretes de cada barri, l’economia solidària aposta per iniciatives també específiques, centrades en la creació d’ocupació i el desenvolupament de projectes que impactin directament a la comunitat.

Així ho van explicar membres de Gats, Barceloneta Proa a la Mar i El Teb Associació Joves, durant la xerrada “El paper de l’economia solidària en l’enfortiment de les comunitats locals”. La taula rodona va tenir lloc el 30 de juny al centre cívic del Prat del Llobregat, en el marc de la segona edició de l’Escola d’Estiu de l’Economia Social i Solidària, organitzada per la Xarxa d’Economia Solidària (XES) i la Fundació Cívica Esperanzah. En total, prop d’un centenar de persones van assistir a les conferències d’aquesta jornada.

Des del TEB, Anna Sànchez va recalcar la importància de l’economia solidària de revertir en la zona concreta on es treballa. “El nostre projecte, treballant al costat dels i les joves oferint-los formació i oportunitats laborals, no tindria sentit a altres barris que no fossin al Raval, perquè està lligat a donar resposta a les necessitats d’aquest barri”, va dir.

Per la seva banda, Isi Barba, coordinador de Fundació Cívica Esperanzah, va posar èmfasi en la capacitat de resiliència l’economia solidària, “una alternativa al sistema capitalista que defensa uns valors de sostenibilitat i igualtat i que s’ha demostrat que ha pogut lidiar amb la crisi molt millor que les empreses tradicionals, a causa dels valors cooperatius amb què treballa el nou model”.

Òscar Rando, de Gats, també va participar a la xerrada parlant de l’entitat de Sant Cosme i del teixit associatiu del barri, que poc a poc està creixent i guanyant força al Prat. “L’economia solidària és un element estratègic per transformar les realitats que estan generant tantes desigualtats”. 

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari