Premis Ateneus: “satisfacció i reconeixement”

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Premis Ateneus: “satisfacció i reconeixement”

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya

Resum: 

El Centre Moral del Poblenou va guanyar el 3r Premi Ateneu en Creativitat en Arts Escèniques 2012. Un reconeixement no només a l’esforç sinó al treball multidisciplinari de l’entitat.

El 17 de desembre de 2012 l’escenari de l’Auditori de la ONCE es va omplir de nens i nenes vestits de color groc que van acudir a recollir el tercer Premi Ateneu en Creativitat en Arts Escèniques. El guardó, lliurat des de la Federació d’Ateneus de Catalunya, era pel Centre Moral i Cultural del Poblenou per la seva originalitat en recrear el Petit Rei Lleó. Una posada en escena protagonitzada per nens i nenes on van col·laborar nombroses seccions del centre.

El perquè es van decidir presentar als premis ens ho explica la Carme Canet, una de les directores de l’obra i responsable de la Secció de Teatre del Centre. "Amb el Petit Rei Lleó vam fer un esforç molt gran de treball col·lectiu dins l’entitat, destinat a fer d’un espectacle fet per nens i nenes, un gran espectacle. El resultat final va superar totes les nostres expectatives i això és el que ens va fer pensar que tot plegat podia tenir un bon reconeixement. I perquè era una activitat multidisciplinar i, feta per socis i sòcies de totes les edats i totes les seccions".

Els Premis Ateneus tenen com a objectiu ser un reconeixement a l’esforç de les entitats i per aquest motiu es lliuren de forma ininterrompuda des de fa 24 anys. Una manera de premiar a les entitats pel seu treball ininterromput i que tal i com explica la Carme Canet, "a banda de la satisfacció pel reconeixement, el premi serveix per costejar algunes de les despeses que va suposar la gran producció. Però el reconeixement és molt interessant, tant pels nens, els pares, l’entitat, el barri i l’ONG amb la que vam col·laborar".

L’experiència demostra que tots els que s’hi ha presentat en alguna de les vint-i-quatre edicions, hagin guanyat o no, repeteixen. Des del Centre Moral ja tenen clar quin dels seus projectes optarà a un Premi Ateneu però ho volen mantenir en secret. “Aquest any ens presentarem amb un projecte força peculiar que vam fer amb els adolescents. Ens fa molt il·lusió explicar-vos-ho!”.

Fins el dia 8 de novembre es poden presentar les propostes fent arribar la fitxa de l’activitat degudament complimentada a la Federació d’Ateneus de Catalunya per correu electrònic. Tota la informació es pot trobar al web de la FAC.

Afegeix un comentari nou