Àmbit de la notícia
Ambiental

Comença la rebel·lió mundial per la vida

Entitat redactora
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya
Autor/a
Paula Puy
  • 200 persones estirades al terra de la plaça catalunya de Barcelona, formant un cercle amb un rellotge de sorra a dins.
    Font: Rebel·lió o Extinció BCN
  • Rebel·lió per la vida
    La manifestació ha acabat a plaça Sant Jaume, on s’ha llegit part de la Declaració de Rebel·lió del col·lectiu. Font: Nessim
  • emergència climàtica
    Les persones convocades han continuat amb una marxa per les rambles, encapçalades per una processó amb la Terra rodejada de plàstics i contaminació. Font: Nessim
  • Representació de la Terra
    La processó amb la Terra representa la mort de la vida si la societat no actúa. Font: Nassam
  • Manifestació Rebel·lió o Extinció
    Manifestació del col·lectiu Rebel·lió o Extinció Font: Nassam
  • Manifestació Rebel·lió o Extinció
    Manifestació del col·lectiu Rebel·lió o Extinció Font: Nassam
  • Manifestació Rebel·lió o Extinció
    Manifestació del col·lectiu Rebel·lió o Extinció Font: Nassam

El 15 d’abril, a més de 40 països han començat la rebel·lió per la vida. Els grups locals d’Extinction Rebellion volen posar al centre del debat públic l’emergència climàtica, ecològica i social que viu la societat.

Emmarcada a la ‘Setmana Internacional de Rebel·lió’, el grup Rebel·lió o Extinció Barcelona ha realitzat la seva segona acció als carrers de la ciutat, després de l’entrega d’una carta a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) per exigir el correcte tractament informatiu de l’emergència climàtica i social.

El 15 d’abril, fins a 200 persones vestides de negre han format el símbol del col·lectiu amb el seu cos a la Plaça Catalunya: un rellotge de sorra envoltat per la Terra, simbolitzant que s’acaba el temps per la humanitat.

Des del col·lectiu fan èmfasi en les seves tres demandes clares:

- La primera: que els governs i els mitjans de comunicació diguin la veritat sobre la urgència del problema que tenim degut a la crisi climàtica.
- La segona: que s’actuï, en relació a aquesta realitat i que es prenguin les mesures necessàries per reduir les emissions d’efecte hivernacle.
- La tercera: que assemblees ciutadanes a diferents nivells impulsin, supervisin i controlin aquestes mesures perquè es duguin a terme amb justícia social.

Les persones convocades han continuat amb una marxa per les rambles, encapçalades per una processó amb la Terra rodejada de plàstics i contaminació, reflectint el que està fent ara la societat i els canvis que s’han de dur a terme amb rapidesa per frenar aquesta situació.

‘Estan saltant totes les alarmes i aquí ningú reacciona. Volem que aquest problema que ens afecta a totes es vegi i forçar a la classe política a actuar.’

La manifestació ha acabat a plaça Sant Jaume, on s’ha llegit part de la Declaració de Rebel·lió del col·lectiu. Després, els assistents s’han tret la roba negra per mostrar el color blanc o verd de sota, per visibilitzar que davant la situació de crisi climàtica i ecològica que es troba la societat, només queda tenir esperança per assolir els canvis necessaris.

La marxa ha estat recolzada per altres col·lectius com el Centre Delàs d’estudis per la pau, 350.org, Fridays for Future (el moviment de joves impulsat per la jove Greta Thunberg) o Climacció.

Durant la jornada, s’han realitzat accions de desobediència civil de forma paral·lela a moltes ciutats dels món com Londres, Berlín, Granada o València. El col·lectiu local de Madrid ha bloquejat l’entrada a la seu de Repsol per posar el focus d’atenció en les empreses i els grans interessos econòmics darrera la crema de combustibles fòssils.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari