Àmbit de la notícia
Internacional

Stop Mare Mortum reparteix 11.000 exemplars de diaris gratuïts explicant les polítiques d’asil pel 28A

Entitat redactora
Ravalnet
  • Feix de la publicació que reparteix la plataforma
    Font: Stop Mare Mortum

Amb aquesta iniciativa, la plataforma vol donar visibilitat a la manca de voluntat política per abordar qüestions com són el salvament marítim, el refugi o l’externalització de fronteres.

L'acció de Stop Mare Mortum, emmarcada en la campanya #VotaPolítiquesdeVida, es duu a terme el divendres 26 d'abril des de les 7 del matí a diferents punts de Barcelona. Els exemplars repartits explique les propostes que fan els partits polítiques pel que fa a protecció internacional de cara a les eleccions del 28A.

La publicació es reparteix a parades de metro com ara les de plaça de Catalunya, Estació de Sants, plaça de Sants o Fabra i Puig.

A més, durant les últimes setmanes Stop Mare Mortum ha mantingut reunions amb En Comú Podem, Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Junts per Catalunya i el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) per traslladar-los les seves demandes. Amb Front Republicà no s'ha pogut consensuar una data, i Partit Popular (PP) i Ciutadans no han respost a la proposta.

Les polítiques de vida de les quals la plataforma exigeix un compromís als partits polítics són les següents:

  • Desenvolupar el reglament de la llei d’asil que resta pendent des de l'any 2009.
  • Aplicar l’article 38 de la llei, que permetria iniciar el procediment de sol·licitud de protecció internacional en ambaixades i consolats al país d’origen o en trànsit.
  • Complir amb la sentència del Tribunal Suprem que “condemna” l’Estat a acollir 19.449 persones compromeses des de Grècia i Itàlia.
  • Acabar amb les expulsions en calent i amb les polítiques d’externalització de fronteres.
  • Establir altres vies d’accés legals i segures, com ara visats humanitaris o corredors humanitaris, i facilitar la reagrupació familiar.
  • Eliminar obstacles a l’accés al dret d’asil, com per exemple la impossibilitat d’accedir a les oficines d’asil de Ceuta i Melilla.
  • Reforçar el Salvament Marítim entès com a salvació i no com a instrument de manteniment de fronteres.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari