Àmbit de la notícia
Formació

El dret d’asil de les persones que fugen de la violència de les ‘maras’

Entitat redactora
Fundació Autònoma Solidària
  • Persones fugint de la violència dels 'maras'
  • Cartell ‘Veure, escoltar i callar. Quina resposta reben des de l’asil les persones que fugen de la violència de les ‘maras’?’
    El seminari té per objectiu reforçar el dret d’asil a través del coneixement i la sensibilització sobre la violència de les ‘maras’ . Foto: CCAR

Una jornada internacional de formació i reflexió analitzarà les causes i les conseqüències que deriven d’aquest fenomen.

Per al proper 11 de juny, CCAR (Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat) organitza el seminari que porta per títol ‘Veure, escoltar i callar. Quina resposta reben des de l’asil les persones que fugen de la violència de les ‘maras’?’. De 9.00 a 17.00 hores, a la Casa Amèrica Catalunya (Carrer de Còrsega, 299) de Barcelona, aquesta jornada internacional de formació i reflexió analitzarà les causes i les conseqüències que deriven d’aquest fenomen. La participació és gratuïta però cal fer la inscripció prèvia en aquest formulari.

Amb l’objectiu de reforçar el dret d’asil a través del coneixement i la sensibilització sobre la violència de les ‘maras’ com a factor de desplaçament forçat, el seminari es presenta com un espai obert per fomentar la mobilització ciutadana i les accions d’incidència a favor de l’accés i el reconeixement del dret d’asil per a les persones que arriben aquí fugint d’aquest tipus de violència. La jornada facilitarà el diàleg entre persones expertes que tractaran les polítiques públiques a emprendre per acabar amb els desplaçaments forçosos i les vulneracions de drets.

Un mal endèmic

Hondures, El Salvador i Guatemala són tres dels països més perillosos del món on la presència de les ‘maras’ és endèmica, especialment a les grans ciutats, espais on actuen amb una violència brutal i amb total impunitat. Arriben a controlar fins i tot àrees importants del territori on aconsegueixen crear un ambient de terror entre la població local. Segons dades d’ACNUR, el nombre de persones procedents del Triangle Nord d’Amèrica Central s’ha multiplicat exponencialment de manera alarmant al llarg de la darrera dècada.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari