Àmbit de la notícia
Econòmic

Crida de voluntariat pels infants amb autisme

Entitat redactora
Suport Tercer Sector
Autor/a
Dani Gallart
  • L’objectiu és defensar els drets i la dignitat de les persones amb autisme per millorar la seva qualitat de vida i la de les seves famílies. Font: Junts Autisme.
    L’objectiu és defensar els drets i la dignitat de les persones amb autisme per millorar la seva qualitat de vida i la de les seves famílies. Font: Junts Autisme. Font: Font: Junts Autisme.
  • Junts neix de la transformació de l’Associació Aprenem Maresme en la Fundació Junts Autisme. Font: Junts Autisme.
    Junts neix de la transformació de l’Associació Aprenem Maresme en la Fundació Junts Autisme. Font: Junts Autisme. Font: Font: Junts Autisme.
  • Algunes de les activitats poden ser des d’anar a la bolera i fer escalada, fins anar al cinema. Font: Junts Autisme.
    Algunes de les activitats poden ser des d’anar a la bolera i fer escalada, fins anar al cinema. Font: Junts Autisme. Font: Font: Junts Autisme.

Junts Autisme motiva a canviar la perspectiva sobre la diversitat de la societat i trencar els estereotips que existeixen vers l'autisme a través del voluntariat.

Junts Autisme és un projecte amb perspectiva de futur, per acompanyar els nens i nenes amb autisme durant tot el seu cicle vital, fins i tot en l'edat adulta. El voluntariat és una peça clau que participa des de l'inici de tot aquest procés.

En motiu dels casals que realitza l’entitat, Junts Autisme fa una crida al voluntariat per tornar a oferir una any més casals per a infants amb autisme.

 

Crida al voluntariat

L’entitat va iniciar la crida de voluntariat a principis de curs, amb les persones voluntàries amb qui ja havien comptat a l’estiu. Ara, es pretén estendre la crida a tots aquells i aquelles que hi puguin estar interessats.

Junts Autisme vol comptar amb unes 7-10 persones més que donin suport a les diferents activitats d'oci que organitzen: dos casals, un taller de música i un taller d'habilitats socials.

Tal i com ha explicat Marta Campo, responsable de comunicació, “busquem a gent compromesa, que tingui ganes de saber què és l'autisme i que vulgui compartir temps amb infants i joves que tenen aquesta condició”.

“Tenim a molta gent jove dins el món del voluntariat que es dediquen o es volen dedicar a l'educació, a la psicologia, a l'educació especial i a la teràpia ocupacional, però tothom és benvingut, es tingui l'edat que es tingui i els estudis que siguin. Busquem a persones amb inquietud per ajudar els altres” afegeix campo.

 

Casals per a infants amb autisme

Hi ha dos casals, l'infantil, on els infants amb autisme comparteixen moments d'oci amb els seus germans i germanes en un ambient inclusiu enmig de la natura i el Kasal Teenager, on joves d'entre 9 i 15 anys fan activitats més pròpies de la seva edat.

Algunes de les activitats poden ser des d’anar a la bolera i fer escalada, fins anar al cinema i prendre alguna cosa. A més, des de la fundació s’ofereix formació gratuïta i especialitzada en autisme i gestió d'espais d'oci a tot el voluntariat que treballi amb l’entitat.

Els casals són un dissabte al mes cadascun i quasi mai coincideixen en el temps. La propera sortida es realitzarà a finals de novembre. Campo explica que “s’envia un calendari a tot el voluntariat amb les sortides perquè es puguin organitzar”. Les tasques són d'acompanyament i d'utilització dels suports visuals i de les diferents tècniques d'adaptació que tenen per als nens i nenes. A més, les persones voluntàries ajuden a dissenyar les activitats i a dur-les a terme. 

Campo recomana fer-se voluntari per canviar la perspectiva sobre la diversitat de la societat i trencar els estereotips que existeixen vers l'autisme. “Els infants amb autisme estimen, tenen sentiments, abracen, no estan tancats en el seu món, s'emocionen i et fan emocionar i te n'adones de que la realitat és molt més plural del que potser pensaves i que aquesta pluralitat és meravellosa” assegura Campo.

 

Junts Autisme

Junts neix arrel de la transformació de l’Associació Aprenem Maresme en la Fundació Junts Autisme. Aprenem Maresme era una associació que va néixer l’any 2010 a Arenys de Mar per iniciativa d’un col·lectiu de pares i mares amb l’idea de defensar els drets dels seus fills i filles, donar resposta a les necessitats de les famílies de persones amb TEA, impulsar serveis especialitzats a la comarca del Maresme i altres zones d’influència i sensibilitzar el conjunt de la societat catalana sobre la realitat de l’autisme.

L’objectiu de la fundació és defensar els drets i la dignitat de les persones amb autisme per tal de millorar la seva qualitat de vida i la de les seves famílies, impulsant serveis que garanteixin la seva inclusió escolar, social i laboral.

Comparteix i difon

Comentaris

Jessica jimenez

(Usuari no registrat)

Deseo ser voluntaria de esta hermosa obra
gracias

 

F Pere Tarrés

(Usuari registrat)

Comentari en resposta al comentari: Deseo ser voluntaria

Bon dia,

En aquest enllaç trobaràs les dades de contacte de Junts Autisme

https://www.juntsautisme.org/contacte/

Salutacions

Equip de Xarxanet

 

Sofia Bayó Garrido

(Usuari no registrat)

Bon dia, 

he vist la vostre crida de voluntariat per infants amb autisme.

L'any passat vaig ser vetlladora d'un nen autista d'un CRAE, porto 5 anys com a monitora d'un esplai i uns mesos com a monitora de menjador.

Estic disposadíssima a ajudar-vos en tot el que faci falta, 

Moltes gràcies

Isabel A. M.

(Usuari no registrat)

Hola!,

M´agradaria ser voluntària del Projecte EVI restauració.

Sóc diplomada de la carrera de Turisme (especialitzada en restauració hotelera i 20 anys d´experiència com a maître), tinc el CP de Docència i estic acabant el CP ACNEE (Alumnat amb Necessitats Educatives Especials).

Teniu algun centre a L´Hospitalet de Llobregat?

Espero les vostres notícies.

F Pere Tarrés

(Usuari registrat)

Comentari en resposta al comentari: Voluntariat Projecte EVI

Bona tarda,

 

Pots contacte amb Junts Autisme. En el següent enllaç hi trobaràs les dades de contacte

https://www.juntsautisme.org/contacte/

 

Salutacions

Equip de Xarxanet

Afegeix un nou comentari