Àmbit de la notícia
Comunitari

La sororitat està de festa al Raval

Entitat redactora
Ravalnet
Autor/a
Marta Rius
  • Moriam Shake, participant a l'ApS sobre violències masclistes organitzat per Metges del Món
    Font: Marta Rius
  • Festa de la sororitat (Metges del Món)
    Festa de la sororitat (Metges del Món) Font: Marta Rius
  • Fulletons de la Festa de la sororitat de Metges del Món.
    Fulletons de la Festa de la sororitat de Metges del Món. Font: Marta Rius

Participants a una formació de Metges del Món sobre prevenció de violències masclistes clouen el curs posant en pràctica la solidaritat entre dones a peu de carrer.

Una desena de participants a la formació ApS (Aprenentatge i servei) de prevenció en violències masclistes de Metges del Món ha celebrat aquest dijous, 28 de novembre, la festa de fi de curs als Jardins de Rubió i Lluch, al Raval (Barcelona). Les dones participants han fet un aprenentatge durant unes setmanes que ara retornen a la comunitat oferint eines de transformació social al barri. Són les mateixes participants les qui han decidit el tema de la festa: la sororitat, la germanor o solidaritat entre dones.

Al voltant d'aquesta pràctica, el grup ha representat una petita peça de teatre amb un espai de debat pel públic per explicar el concepte de sororitat i han elaborat unes postals amb les fotografies fetes durant el curs. Al llarg del matí han implicat a qui passava per l'espai en les activitats. Així, algunes persones han deixat missatges sobre què entenien sobre la solidaritat entre dones.

La trobada comptava amb fulletons amb el terme 'sororitat' en onze llengües, resultat de la interculturalitat del grup. Les participants viuen a Barcelona i provenen de Bangladesh, Pakistan, Nigèria, Senegal, entre d'altres.

Moriam Sheik és una de les participants a la formació. Originària de Bangladesh, fa gairebé vint anys que viu a Catalunya i assegura estar molt satisfeta amb l'aprenentatge: “Aquest curs ens ha servit per a saber quins drets tenim les dones. Sovint passem per alt situacions violentes al nostre entorn i no ho podem permetre. Ens hem de donar suport unes a altres, encara que siguem desconegudes”. Sheik assegura que les persones estrangeres que arriben a Catalunya tenen “molts problemes perquè no saben on anar, ni què fer. Hem d'ajudar a obrir la porta”

“Després d'aquesta bona experiència volem repetir de cara al 2020, perquè les participants han agafat eines per enfortir-se a nivell formatiu i han passat a l'acció al carrer i transmetre l'aprenentatge. S'han convertit en agents de canvi”, segons Paula Mauro, tècnica de Gènere de Metges del Món.

La formació s'ha coordinat des de la Comissió de Violències Masclistes i LGTBIfòbies de Metges del Món i s'ha ofert servei de cures, tenint present que la majoria de les participants eren mares i, s'han adaptat les sessions als seus horaris. Han rebut un certificat i una beca econòmica que posa en valor el seu temps de dedicació.

Metges del Món Catalunya és associació formada per voluntariat que treballa per defensar els drets a la salut de totes les persones.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari