9 propostes culturals que et regala el desembre
Comparteix
Més enllà de recomanar-te que facis una bona xocolata amb xurros per entrar en calor, et proposem que t'escalfis l'ànima amb aquestes nou propostes de música, dansa, fotografia i llibres que se celebren aquest mes arreu del territori.
Fira: Fira de Consum Responsable (Barcelona, del 20 al 31 de desembre)
És possible fer compres amb consciència i proximitat a Barcelona durant el Nadal? La Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària demostra que sí. La quarta edició de la fira s’ubica a la plaça Catalunya durant dues setmanes i oferirà productes d’artesania, cultura, alimentació, roba i llibres.
Aquest any es posa, especialment, l’accent al consum responsable, els seus principis i pràctiques amb diverses activitats i amb un estand propi de l’Espai Consum Responsable ubicat a la ronda de Sant Pau, 43, baixos.
Exposició: Petita Bienal (Girona, tot el mes)
Amb l'objectiu que la Biennal d'Art de Girona arribi al públic familiar, i fomentar així entre els joves i infants el gust per l'art en tots els seus vessants. Coincidint amb la desena edició d'aquesta manifestació artística, es va convocar un concurs per trobar la imatge promocional de les activitats relacionades amb la Biennal que van dirigides a aquest segment de públic. Les obres seleccionades s’exposen a la Casa de Cultura de Girona fins al 22 de gener.
Ballet: ‘Fuenteovejuna’ pel ballet de Geòrgia (Terrassa, 21 de desembre)
El Teatre Estatal Acadèmic d’Òpera i Ballet de Geòrgia, un dels més destacats i reconeguts que ha esdevingut tot un símbol de l’actual Geòrgia, representa 'Fuenteovejuna', una obra escrita per Lope de Vega el 1613. A través d’una fusió de ball popular i dansa clàssica, la història representa la unió d’un poble cordovès al segle XV que, davant els abusos del comendador Fernán Gómez, es va alçar contra ell.
Concert: Festival Veus (Olot, del 5 al 9 de desembre)
Veus és un festival que, durant tres dies, ofereix al públic espectacles musicals de qualitat on la veu pren un especial protagonisme. A més, té com a finalitat apropar la música de grups vocals i corals a la ciutadania a través de diverses activitats, com ara concerts, tallers, jam sessions o masterclass.
A més del públic en general, el festival Veus està dirigit a membres integrants de grups vocals i corals, ja siguin amateurs, semiprofessionals o professionals que tindran l'oportunitat de compartir experiències amb altres músics i professors de renom.
Concert: Concert solidari de Nadal (Barcelona, 13 de desembre)
El Concert Solidari Cor Carlit Gospel per Haití és un esdeveniment cultural solidari a la Basílica de Santa Maria del Pi de Barcelona, que té l’objectiu de recaptar fons per col·laborar amb les Escuelas Bresma, escoles d’ensenyament de primària i secundària d’Haití mitjançant l’ONG Familias Sin Fronteras por la Infancia.
Arts digital: 'Real fake' (Sabadell, 13 de desembre)
'Real Fake' és una reflexió sobre la realitat i la ficció i la manipulació informativa tan actual els darrers temps. El projecte interdisciplinari, exposat a l’Estruch de Sabadell i a càrrec de Clara Cirera, Raffaella Menchetti i Sara Serrano, va néixer a partir d’un fals documental en el qual es duien a terme entrevistes a gent diversa sobre actualitat amb preguntes manipulades prèviament. La base d’aquest projecte son els llenguatges performatius i audiovisuals.
Dansa: 'Barricada' (Barcelona, 11 de desembre de 2019)
'Barricada', el cicle de dansa en resistència de la sala Ars Teatre de Barcelona, descobreix la seva primera peça. Aye-Nah, d’Aina Lanas, és un espectacle que té com a inspiració una història personal, una confessió d’una dona amb les seves pròpies veus interiors. Aquesta és la primera d’una sèrie d’espectacles de creadores de dansa que viuen la seva pràctica com una forma de transformació social.
Les exposicions 'L’avantguarda Feminista dels anys setanta. Obres de la Verbund Collection, Viena' i 'Coreografies del gènere', s’uneixen a 'Feminismes!', al CCCB on, conjuntament amb un extens programa d’activitats, es posa sobre la taula la relació entre el feminisme radical dels setanta i la situació actual. L’exposició mostra més de 200 obres de 73 artistes amb les quals es destaquen les fites de l’avantguarda feminista que va reescriue el cànon de la història d’art.
D’altra banda, 'Coreografies de gènere' destaca que el moviment feminista s’ha combinat amb altres lluites contra les desigualtats, així com una utilització del terme gènere per assenyalar la diferència sexual condicionada per la cultura.
Expo: 'Camp de control' (Amposta, tot el mes)
Una exposició de l’artista veneçolana Teresa Mulet que convida a la reflexió sobre temes actuals com ara l’emigració o l’existència de les fronteres. Aquesta és una peça produïda per a l’exposició de Lo Pati-Centre d’Art Terres de l’Ebre i creada a partir de làmines de plàstic que representen l’aigua dels arrossars i amb la qual es podrà interactuar. Això li permet a Mulet investigar el poder del llenguatge, un dels temes que ha treballat en els últims anys.
Afegeix un nou comentari